Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat luni, intr-o emisiune la TVR 1, ca nu crede ca Adrian Duicu ar fi fost prezent in biroul prim-ministrului Victor Ponta pentru a solicita numirea unor persoane in Politie sau Justitie.

"La Victor Ponta nu se intra ca la autogara. (...) Mi s-a parut un om laudaros (Duicu-n.r.), sunt absolut convins ca n-a fost Duicu la premier in birou, cu Ponea, cu Toba, astea sunt povesti, nu exista asa ceva! La Victor Ponta in birou nu se poarta astfel de discutii. (...) La Ponta vine seful Politiei, ministrul de Interne, vin eu, ministrii, secretari de stat, oameni care au legatura cu guvernarea si care vin la premier sa discute despre anumite sarcini pe care le-au primit, despre activitatea pe care o desfasoara, despre pregatiri de sedinte de guvern. Vin si presedinti de consilii judetene, daca au o problema serioasa legata de judet", a spus Dragnea, citat de Agerpres.

In opinia sa insa, declaratiile prim-ministrului de sprijin la adresa lui Adrian Duicu au reprezentat un semnal bun pentru partid iar Victor Ponta le-a facut in calitate de presedinte al PSD.

"A fost o declaratie a unui lider de partid caruia ii pasa de fiecare membru din partidul pe care il conduce si care l-a ales sa il conduca. Nu mi s-a parut ceva deplasat, in sensul ca este alaturi de acel om pana in momentul in care justitia va spune vinovat sau nevinovat", a afirmat Dragnea.

Intrebat in acest context cum comenteaza declaratiile subsecretarului de stat american Victoria Nuland, care vorbea despre pericolul coruptiei in Europa Centrala si de Est, Dragnea a replicat: "Nu cred ca se referea doamna Nuland la domnul Adrian Duicu de la Mehedinti".

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, ramane in arest preventiv dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins luni cererea de inlocuire a acestei masuri cu cea a controlului judiciar.

Decizia CAB nu este definitiva si poate fi contestata.

Saptamana trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv ca Adrian Duicu sa fie cercetat in continuare in stare de arest preventiv, intr-un dosar in care este urmarit penal de procurorii DNA pentru sapte infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta si instigare la dare de mita.