Premierul Victor Ponta a comentat, duminica seara, la Antena 3, declaratiile de sambata ale vicepremierului rus Dmitri Rogozin la adresa Romaniei: "Eu nu i-as spune excentric, i-as spune provocator. Cred ca vicepremierul Rogozin, si in Romania, si in Moldova, are rolul de a provoca. In mod normal, in aceasta situatie, cand vicepremierul Rusiei ne ameninta, ar fi trebuit sa avem o intalnire cu presedintele, care e comandantul suprem, stiti ca asa ii place sa spuna. Numai ca el se plimba cu Udrea pe la Arad."

Victor Ponta la Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Domnul Rogozin e un provocator, dar raspunsul pe care i l-a dat Basescu vi se pare un raspuns de presedinte?", a continuta Victor Ponta.

"Mi se pare ca si azi a zis cum vreau sa ma duc in vizita la Putin. Nu este doar o minciuna, este o inconstienta la adresa intereselor Romaniei", a mai spus Victor Ponta despre seful statului.

"Odata cu sanctiunile impuse de UE, toate statele au intrerupt relatiile si intalnirile cu SUA. Sper sa nimeni nu il ia in serios pe Traian Basescu. Se joaca cu interesele Romaniei in scopuri electorale. Exista presedinti care nu au o relatie buna cu prim-ministrii lor, insa nu o sa auziti niciodata ca atacurile se refera la interesele tarii respective", a mai spus Victor Ponta.

Despre sesizarea la CCR privind implicarea presedintelui in campania electorala pentru alegerile europarlamentare: "Va garantez ca de data asta... Daca avem o decizie a Curtii Constitutionale si Traian Basescu nu o respecta... Nu am niciun fel de ezitare sa propun suspendarea lui. va garantez ca niciun partener european nu-l va mai apara. Dar sa vedem decizia Curtii. Oricum, va spun ca Traian Basescu e extrem de las. Ii place cu masina, la palat... Dupa ce vede decizia Curtii s-ar putea sa o dea cotita."

Ponta despre candidatura la prezidentiale: "Dupa 25 mai voi adresa o invitatie oficiala PNL sa refacem USL, iar candidatul la prezidentiale va fi cel care e cel mai bine plasat in sondaje din PNL sau PSD. Varianta B, daca PNL nu vrea acest lucru - va fi ales cel mai bun candidat din partea PSD si nu este exclus ca eu sa fiu acela."