Titus Corlatean: Avionul in care se afla Dmitri Rogozin a trecut fraudulos prin spatiul aerian romanesc
"Cursa respectiva, care era o cursa privata, chiar daca avand o delegatie oficiala, avand un caracter special, a trecut in mod fraudulos prin spatiul aerian, probabil si bulgar, si romanesc cu o perioada scurta de tranzit in spatiul aerian romanesc avand aprobarea pentru deplasare aprobata de Eurocontrol, in mod fraudulos pentru ca intrebarile puse atat de bulgari, cat si de autoritatile competente romanesti - ROMATSA si Autoritatea Aeronautica - s-au dat raspunsuri evazive, a existat o intrerupere a comunicarii si chiar o minciuna cel putin in momentul in care s-a spus in mod explicit ca nu ar fi pe lista de pasageri", a spus Corlatean, citat de Agerpres.
El a aratat ca in momentul in care a existat confirmarea clara a listei de pasageri pe care se afla si Dmitri Rogozin, fapt demonstrat si de prezenta vicepremierului rus la Chisinau, autoritatile competente romanesti au refuzat dreptul de tranzit al aeronavei respective dinspre R. Moldova.
Ministrul Corlatean a sustinut ca s-a folosit in mod fraudulos un truc, obtinandu-se dreptul de tranzit de la Eurocontrol pentru asa-zisa cursa privata, el subliniind ca in Romania nu a existat certitudinea listei de pasageri, motivand ca pilotul a refuzat sa dea raspunsuri in legatura cu aceasta lista.
Corlatean a spus ca masura luata in cazul cursei respective a fost una fireasca si ca aceasta a corespuns regimului de sanctiuni adoptat de UE.
El a aratat ca la propunerea sa Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene a condamnat luni, in concluziile adoptate privind situatia din Ucraina, declaratii si vizite de tipul celor facute de vicepremierul rus Dmitri Rogozin.
"Profilul vicepremierului rus este unul cunoscut, stim ce a facut si inainte de a intra in cariera diplomatica si dupa aceea cea politica, dar in egala masura trebuie spus ca a depasit o linie rosie, a depasit fiind in acelasi timp subiect al regimului de sanctiuni - amenintarile la adresa Romaniei, la adresa Republicii Moldova, santajul pe care il practica cu Republica Moldova in sensul de a bloca, de a determina blocarea semnarii Acordului de Asociere, astfel ar urma sa fie adoptate masuri economice dure, drastice la adresa Republicii Moldova. Odata ce a trecut aceasta linie rosie, in mod necesar, MAE a adoptat o reactie publica foarte clara si astazi in cadrul CAE am ridicat acest subiect si iata cu un rezultat concret, o pozitie clara adoptata de ministrii de Externe din UE", a spus Corlatean.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Intrebat daca are parghii constitutionale pentru a lua decizii in locul lui Basescu, premierul a explicat ca el a fost cel care a luat si decizia ca Rogozin sa nu aiba acces in spatiul aerian romanesc:
”Situaţia cu Rogozin a fost mai complicată, nu predaseră listele cu pasageri, împreună cu ministrul Corlăţean, cu ministrul Duşa am luat această decizie. Preşedintele Băsescu era la un raliu la Arad. Preşedintele nu înţelege că nu ai voie să faci glume cu vodcă pe seama unui reprezentant al unei ţări. În timp ce acţiunea domnului Rogozin a fost o provocare bine gândită, răspunsul lui Băsescu a fost inconştient. Evident ca MAE și Societatea Aeronautica au intrebat si am luat decizia(n.r. interdictia pentru Rogozin).Presedintele tarii a spus ca e intr-o cu campania pentru o doamna. Am luat decizia ca orice persoana care nu are dreptul sa tranziteze UE, să nu tranziteze nici Romania. Am dat eu raspunsul institutional. Eu cu memebrii CSAT am luat deciziile corecte pentru Romania (…)Basescu sa stea cu Udrea, noi luam decizii in locul lui”, a explicat Ponta.=
ponta a fost un pacalici....cu care si-au facut treaba amerlocii.
Incredibil!
Daca avea 2 "oua" nucleare la bord tot asa balmajeai explicatii imbecililor si complicilor care v-au adus acolo unde sunteti acum?
atata se caciulesc la rusi incat s-au c%c%at pe ei de frica sa aiba o atitudine corecta.
iar bambalaul ala de tonta, iar se repede cu capul in zid, laudandu-se (cu ce?) si in acelasi timp dandu-i in cap lui base, de parca ar candida cu el la prezidentiale. prostul nici acum nu a inteles ca pe 25.05.2014 sunt alegeri europarlamentare iar in toamna base nu mai are voie sa candideze?
si ca da in bas ..pai nu basecu se interpune intre udrea si resul ? nu el se baga in orice campanie ca si cum ar fi "extensia de par" a 'impricinatei' .
pe cuvantul tau de inteligent ?
nu era pretext de razboi mondial ? ..
mai da ce viteji sunteti voi 'keyboard wariors" .. atata viteje de sigur fugiti prin cananle cand o sa se inceapa mobilizarea de razboi .
si daca tot s-a erijat in comandantul suprem al armatei tarii, si nu era indreptatit legal s-o faca, s-ar putea sa-i tina companie la racoare lui bombo, cat de curand.
Cat mai tinem capul plecat? Desteapta-te, romane!
Tari precum Polonia sau Cehia, chiar Slovacia sau Ungaria, sunt evident in fata noastra, desi am pornit (de) la acelasi start.
Acum cred ca ai suficiente motive sa tii capu sus...la fel ca si cei care voteaza negativ, doar de dragul capului :)
Deci tot prietenii tai rusi sunt de vina pentru inapoierea Romaniei fata de Polonia, Cehia, Slovacia sau Ungaria.
Iar unii inconstienti pregatesc inca un deceniu de ciuma rosie asupra Romaniei. Daca le reuseste nu voi mai avea nicio retinere sa parasesc tara asta trista. Meseria imi permite relocarea aproape oriunde prin Europa, iar inca 10 ani sa astept o noua schimbare nu voi sta.
Relocare placuta! :)
supporting illegal attempts at separatism and thus contributing to heightening tensions in
Ukraine and other States in the region. The Council condemns any attempt to circumvent the
sanctions regime". De asemenea la punctul 9 se spune ca: "In light of the recent developments and in the absence of any steps towards de-escalation the
Council has agreed to expand the criteria allowing individuals and entities to be subject to
visa ban and asset freeze". Am incercat sa inteleg ce inseamna "visa ban" si am mers mai departe la http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/EN/foraff/135804.pdf unde la "EU restrictive measures " din 29 aprilie se specifica ce inseamna "Visa or travel ban": "Persons targeted by a travel ban will be denied entry to the EU at the external borders. If visas are
required for entering the EU, they will not be granted to persons subject to such restrictions on
admissions.
EU sanctions never oblige a member state to refuse entry to its own nationals. If an EU citizen is
subject to a travel ban, his home country must, subject to national legal provisions, admit that
person.
In addition, member states may grant exemptions to travel bans when they host an international
intergovernmental organisation, a UN conference or the Organisation for Security and Cooperation
in Europe".
Deci intrebarea mea este: este corecta masura luata?
Victorica habar nu are cum se face politica mare.
Si la urma, Rogozin il mai si acopera pe Ponta "dand" tare in el... Sunt complici la furtisag si joaca teatru pentru fraieri...
Devine foarte importanta pentru descifrarea a "cine suntem si ce fumam" explicarea corecta si completa a justificarii deciziilor.
Daca luarea deciziilor s-a facut fara acceptul comandantului suprem al fortelor armate (care poate sa se afle oriunde dar nu este in imposibilitate fizica sau mentala confirmata de a comanda), cine a facut aceasta nu a incalcat grav Constitutia? Ma intreb daca se poate trecem cu vedere o asemenea uzurpare a atributiilor constitutionale, daca aceasta s-a produs.
In asemenea circumstante internationale, gesturi pripite ar putea fi usor calificate ca inalta tradare a intereselor de stat.