Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni, in emisiunea "Evenimentul Zilei", de pe B1 TV, ca este impotriva constituirii unei noi aliante, de tipul aliantei D.A. sau USL, precizand totodata ca nu exista vreo decizie in partid in aceasta privinta. Antonescu s-a aratat impotriva unei aliante de tip institutional cu PDL insa a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca in cazul in care dreapta castiga alegerile "guvernul trebuie facut cu cineva, si cu cineva mai multi, ca sa fie o majoritate".

Intrebat daca s-a gandit sa refaca alianta DA cu PDL, Crin Antonescu a raspuns: "In alianta, DA sau NU, sau altceva, categoric nu".

In ceea ce priveste intrarea PDL la guvernare, in cazul in care dreapta castiga alegerile, liderul PNL a afirmat ca "Guvernul trebuie facut cu cineva, si cu cineva mai multi, ca sa fie o majoritate".

"Nu am in plan o alianta, din punctul meu de vedere, nu. Nu este o afirmatie impotriva PDL, sau altceva, dar din punctul meu de vedere aliantele s-au cam facut. (...) Nu exista nicio dicutie despre o alianta si, din punctul meu de vedere, - personal, nu avem vreo decizie in partid - eu sunt impotriva constituirii vreunei noi aliante, alianta de tip de institutional, de tip DA sau de tip USL", a mai declarat Crin Antonescu.

  • Antonescu: Schimbarea Avocatului Poporului in 2012, acoperita legal, dar nu in spirit democratic

Presedintele PNL a mai a declarat luni ca schimbarea Avocatului Poporului in 2012, in preajma suspendarii presedintelui Traian Basescu, a fost "acoperita legal", dar "pe fond" nu a fost o actiune in spirit democratic, informeaza Agerpres.

"Schimbarea Avocatului Poporului, ea era acoperita legal, dar pe fond ea nu era in spirit democratic. Nu e mai putin adevarat ca asemenea fortari ale literei regulamentelor aveau precedent. Va rog sa va aduceti aminte luptele aproape fizice care au avut loc intr-o seara in vremea majoritatii PDL pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala. Va rog sa va aduceti aminte aventurile Robertei Anastase pe la numaratori", a afirmat Antonescu, la B1 TV.

El a sustinut ca schimbarea Avocatului Poporului a fost un pas gresit. "Un pas, dupa parerea mea, gresit, dar nu in sensul unei lovituri de stat", a adaugat liderul liberal.

De asemenea, Crin Antonescu a caracterizat ca fiind 'regretabile' propriile declaratii din 2012 in care a criticat judecatorii Curtii Constitutionale dupa ce acestia au decis invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui.

"Nu era o declaratie potrivita, dar astfel de declaratii nu au influentat cu nimic activitatea judecatorilor Curtii Constitutionale. Declaratia e regretabila in sensul ca in general in viata politica si in momente extrem de importante nu ai voie sa cedezi emotiilor sau frustrarilor. Oameni suntem toti, judecatorii Curtii sau destui dintre ei au facut multe ispravi, inclusiv cu acel prilej, dar asta nu justifica...", a spus presedintele PNL.