Presedintele PNL Crin Antonescu a reiterat luni, in emisiunea "Evenimentul Zilei", de pe B1 TV, ca in cazul in care castiga alegerile prezidentiala, nu intentioneaza sa ii schimbe pe Tieriu Nitu si pe Laura Codruta Kovesi din functiile de procuror general, respectiv procuror sef al DNA, preferand continuitatea. Intrebat daca vor ramane si directorii SRI si SIE, liderul liberal a aratat ca nu a spus acest lucru referitor la George Maior si, respectiv, Teodor Melescanu, si ca, "in primul rand, nu stim daca vor ei sa ramana".

"Acum, intr-o discutie cred cu Sabin Orcan, am spus un lucru care iar a scandalizat pe multi si care, intre ghilimele, s-a adaugat intr-o noua fila la dosarul meu de basist facut de dl Ponta si de altii. Am spus ca, daca devin presedinte, nu as schimba actualii procurori, chiar daca eu am avut indoieli. De ce? Pentru ca singura formula prin care totusi sa ai speranta ca acesti oameni actioneaza fara influenta politica este continuitatea si protectia, un soi de garda in jurul lor, ca sa poata sa actioneaza", a reiterat liderul PNL.

"Este o batalie. Nu stiu daca acesti oameni (procurorul general si procurorul sef al DNA - n.red.) se afla sub influenta politica, daca decid sub influenta politica, dar ca exista politicieni, mai multi poli, de la dl Basescu, care se considera un fel de jupan al locului, zice <> chiar daca ea e sau nu e, si dl Ponta care vine in forta cu o cohorta de oameni interesati, se da o batalie foarte mare pentru influenta asupra acestor oameni. Din aceasta cauza, eu, la momentul celebrului pact cu procurorii Basescu - Ponta, nu din motive personale, ca nu aveam fata de dna Kovesi sau fata de altcineva, am spus <>. Nu s-a intamplat asa", a declarat Antonescu.

Intrebat daca i-ar schimba pe directorii de servicii, Antonescu a raspuns "Nu", aratand ca acolo "merge pe principiul continuitatii si mai abitir pentru ca, spre deosebire de toate discutiile aproape interminabile legate de parchete si asa mai departe, in ce priveste serviciile lucrurile stau mult mai bine, in sensul ca nu doar in afara, ci si inauntru. Exista o crestere de credibilitate."

Presedintele liberal a revenit ulterior asupra afirmatiei, cand realizatorii emisiunii au concluzionat ca "Maior, Melescanu, Kovesi, Nitu raman": "Nu, nu am spus in legatura cu Maior si cu Melescanu. In primul rand nu stim daca vor ei sa ramana. Iata, dl Melescanu a spus foarte limpede ca ar dori sa canddeze, daca gaseste un client. Da? A spus-o. Dl Maior… Ma rog, nu stiu".

"Aici este o chestiune de mandat, nu sunt obiective principale. Ceea ce pot sa spun e ca, dincolo de conducatorii civili, la nivelul operativ, continuitatea nu poate fi pus in discutie, din punctul meu de vedere", a afirmat Antonescu.