Liderul PDL Vasile Blaga a declarat miercuri seara, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" de pe B1 Tv, isi doreste ca si presedintele Traian Basescu sa-l voteze pe candidatul desemnat de PNL si PDL pentru prezidentiale.

Vasile Blaga la Sub semnul intrebariiFoto: Captura B1TV

"Basescu a avut un rol extrem de important in ceea ce a insemnat parcursul statului roman si suntem profund recunoscatori. A avut un merit deosebit si la formarea PDL. Optiunea lui a fost alta si am respectat-o. Dar de aici si pana acolo, ca nu avem voie sa gandim cu capul nostru, este alta discutie. Nu ii cerem voie sa actionam intr-o constructie cu PNL. Eu am fost mereu un om liber. Nu intotdeauna am fost de acord cu presedintele", a mai spus Blaga, potrivit B1.ro.

"Sper din tot sufletul sa avem un candidat la prezidentiale la care si Basescu sa spuna ca il va vota, dar atat", a punctat liderul PDL.

El a mai precizat ca legatura presedintelui Basescu cu PMP a fost "legala, dar imorala".

Vasile Blaga a mai spus ca nu a inteles niciodata care este intentia PMP si de ce liderii acestei formatiuni au atacat PDL-ul in campanie chiar mai mult decat celelalte partide.

"Eu nu stiu ce vrea PMP, eu stiu ce vrea PNL. La PMP vad ca se cearta intre ei, liderii formali sau informali. Cred ca ar trebui sa regrete si cei din PMP atacuri repetate zilnic la PDL. Nu era normal sa ne atace niste fosti colegi care au dorit sa paraseasca partidul? De ce au parasit partidul?", a spus Vasile Blaga.

"Nu vreau sa izolez PMP, nu dorit in viata mea sa desfiintez un partid politic", a completat liderul PDL.