Declaratii Antonescu:
- Nu exista diverse promisiuni pe care eu nu le-am respectat. A fost doar acea declaratie ca ma retrag din viata politica daca Basescu nu va fi demis de popor. Dar poporul, atata cat se prezinta poporul la alegeri, l-a demis zdrobitor pe Basescu. Totusi, m-a batut gandul sa ma retrag atunci, mai ales pentru modul in care milioane de oameni au fost sfidati atunci. Dar, nu reuseam sa faca doi pasi pe strada, ca toti oamenii imi cereau sa nu renunt si sa nu le dau si aceasta satisfactie.
- Am promis apoi ca imi dau demisia din functia de presedinte al PNL daca nu facem 20%. Am si facut acest lucru si nu poate exista nicio suspiciune ca am incercat sa evit acest lucru.
- Demisia domnului Iohannis nu a venit ca sa ma forteze pe mine. De altfel, el m-a sunat inainte si m-a anuntat de intentie. Pana produsa de anuntul intempestiv al domnului Iohannis consta in faptul ca trebuia sa gasim o forma de adaptare a partidului ca sa nu exista vreo 2-3 tovarasi de-ai nostri care sa se impinga in fata la microfon.
- Domnul Iohannis a revenit in structurile de conducere si lucrurile s-au rezolvat.
- Eram candidatul de dreapta cu cele mai multe atuuri pentru prezidentiale.
- Singura sansa ca dreapta sau coalitia anti-Ponta sa se faca repede solicita si demisia mea si nu am stat pe ganduri nicio clipa.
- Iohannis ar trebui sa fie candidatul dreptei la prezidentiale deoarece are cele mai multe calitati si sanse.
- Cred ca domnul Iohannis ar fi un bun premier si cred ca si presedinte. Va recomand sa-l descoperiti. Oricum, avand alternativa Ponta, nu e nicio indoiala in a-l vota pe Iohannis. Chiar si varianta Predoiu, dupa care nu ma innebunesc, e mai buna.
- Ponta s-a temut de Dan Diaconescu la Gorj, dar de Iohannis. De aceea ne ataca pe amandoi.
- E adevarat ca Victor Ponta are un bazin electoral mai alrg, dar lucrurile se vor echilibra, iar un om politic valoros va rasturna sondajele.
- Eu stiu cum este Klaus Iohannis si-l voi sustine fara rezerve. Cum va arata insa candidatul Iohannis nu stim. Cum isi va face el campanie, cum va participa la multe confruntari, nu avem cum sa stim acum.
- PSD-ul a inceput deja campania impotriva lui Iohannis cu acuza ca este omul lui Traian Basescu.
- Este exclus sa revin asupra deciziei de a nu candida chiar daca Iohannis nu va sta bine in sondaje.
- Victor Ponta este omul sistemului si inteleg mai bine acum acest lucru. Cand spun "om al sistemului" inteleg un om care are o mentalitate potrivit careia nu conteaza votul oamenilor ci sustinerea unor retele subterane.
- Ponta este dependent de Basescu deoarece este singura lui tema electorala. Daca Basescu pleaca maine intr-o insula, Ponta e terminat politic.
Cum bine zice cineva, " Prin anunțul făcut sâmbătă, că nu va mai intra în cursa pentru Cotroceni, Antonescu a confirmat ceea ce câțiva analiști scriem de doi ani încoace: contribuția sa la evenimentele din vara lui 2012 i-a compromis șansele de a mai fi președintele României.". Asa cum ai spus, el este "altfel", fratele de supt al lui Poanta.
Crin, iti inteleg frustrarea...E greu sa accepti o infrangere tocmai de la cel care ti-a obsedat cariera marcata doar de sloganul uselist "Jos Basescu!" Antagonizeaza-ne in continuare, stii ca nu-ti vom vota Fuhrer-ul sasesc pe motive de uselism si aroganta, acum avem un motiv in plus!
becali,silaghi, fenechiu,chiuariu,marga,diaconu, stanescu si chiar pe voiculescu il aprecia la un moment dat.
Eu as fi rezervat cu propunerile facute de crin.
Motivele sunt multiple : dorinta de marire, de a-i conduce pe altii , ambitia de a dovedi ca sunt veritabili invingatori (de a iesi din anonimat), dorinta de a ajunge rapid la o sursa sigura de imbogatire, de a-si face relatii lucrative, etc.
Atunci cand vor sa urgenteze castigarea puterii partidele se asociaza in uniuni, aliante, fuziuni (contopiri), comasari.
Uniunea USL s-a realizat din motivele de mai sus dar, in plus, din groaza unor puscariabili, borfasi de rang inalt, ca vor ajunge pe drumul fara intoarcere : DNA, proaspat construit de presedintele Traian Basescu.
Astfel, alcatuirea grabita a USL a facut abstractie de diferentele doctrinare, (oricum extrem de palide!), "doctrina" care i-a impins la unire a fost 'Jos Basescu'.
Au fost mobilizate armate de denigratori, au fost intarite posturile de televiziune anti-Basescu, Antena3 a fost organizata gen 'echipa comando', formata din experti extrem de bine platiti.
S-au organizat referendumuri de demitere a presedintelui, s-au introdus motiuni "de incredere", au fost inlaturate guvernele Boc si MRU, s-au declansat atacuri directe, clare, impotriva DNA, CSM, ICCJ, CCR, s-au dat loviturile de calibru mare, din 2012.
Virful de lance a fost securistul Felix.
Orice client al DNA a devenit rapid un dusman al presedintelui, a ingrosat oastea condusa de Felix.
Antonescu, dominat de dorinta de a ajunge presedinte, a cazut ca musca in lapte, consimtind la formarea USL, a fost prins in mrejele (de fapt, menghina) PSD. S-a imbatat cu apa chioara.
Ca in box, Crin 's-a trezit din pumnii PSD', a devenit lucid, a inteles in ce fundatura a impins PNL, a inteles ca PSD l-a mintit, ca, de fapt niciodata nu-l va face presedinte
Invins definitiv, Crin a trecut rapid, cu inversunare, la razbunare : a propus unirea cu PDL (si acesta dornic de razbunare). Doctrina care uneste aceste partide este 'Jos Ponta'. Acesta este criteriul de numire a candidatulului pentru alegerile din toamna.
Indepedent, in politica = lup imbracat in blana de oaie, cel mai tare din parcarea oportunistilor.
Oportunistii dintre politicienii declarati sunt lupi care isi schimba blana (dupa moda), dar naravul , ba.
Oportunistii-independentii, ca englezii : se considera prea saraci ca sa poarte o blana de oaie ieftina; ei poarta o blana scumpa, dar trainica, cu o linie clasica, mereu la moda.
Politicienii 'la vedere' (oportunisti, si ei) si-au ales linia moderna, mereu in schimbare.
Independentul este o perfectiune a politicii, un rafinament.