Mircea Geoana a afirmat miercuri, invitat la emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3, ca liberalii au ascultat "cantecul de sirena al lui Traian Basescu" si a comentat eventuala candidatura a lui Klaus Iohannis la prezidentiale facand referire la Basescu si un proverb romanesc: 'Uneori crezi ca scapi de dracu' si dai de tac-su'.

El a comparat proiectul fuziunii dintre PNL si PDL cu o "casa plina de igrasie" in care "vine cineva si da cu bidineaua, cu spoiala ca sa spele putin zidurile si sa para putin mai frecventabila", in timp ce pe burtiera ecranului titra: "Iohannis, candidatul lui Basescu la prezidentiale".

Dar aceasta casa este bantuita de "stafia lui Basescu", a afirmat Geoana: "Casa asta plina de igrasie si spoita cu bidinea nemteasca este de fapt casa lui Basescu", "e aceeasi Marie cu alta palarie".

Mircea Geoana a caracterizat drept "cel putin ciudat" ca Iohannis este "scos din palarie odata la cinci ani de zile" si "apare ca o solutie salvatoare".

Intrebat de Mihai Gadea ce i-a facut pe liberali sa se indrepte spre PDL, fostul candidat pe presedintie a raspuns fara ezitare: "Cantecul de sirena al lui Traian Basescu, acest susur de sarpe, cantec de sirena, melodie ademenitoare".

In ceea ce priveste o noua candidatura a sa la presedintia, Mircea Geoana a afirmat ca exista persoane in PSD care il imping pe Victor Ponta sa candideze deoarece doresc sa ii ia postul de premier si de sef al partidului.

"Lasati-l pe Ponta sa decida el pentru el, e un om destul de matur sa aleaga", a spus el, declarand totodata ca este "mai pregatit decat niciodata" sa candideze si sa castige: "O echipa Ponta - Geoana sau Geoana - Ponta e o echipa formidabila, care are sanse sa castige aceasta campanie".

In opinia sa, exista doar doi candidati PSD cu sanse la prezidentiale: Victor Ponta, care are prima sansa, si Mircea Geoana.