Emisiunea "Sinteza zilei" a inceput cu un colaj video cu declaratii ale lui Traian Basescu in care vorbeste despre Dan Voiculescu. Invitatii s-au straduit sa sugereze ca cercetarea patronului Intact sub control judiciar este doar o manevra de a abate atentia de la cazul Mircea Basescu, "comisia Nana" sau de la cercetarea ginerelui presedintelui. "Dosarul lui Voiculescu este construit pe baza unui delator profesionist (n.r. Octavian Cretu), unui delator puscarias (n.r. Nelu Iordache) si pe baza unui jurnalist din trust suparat ca a fost disponibilizat (n.r. Negrea). Cum s-au gasit oare toti trei delatorii sa depuna denunt acum 7 ani in aceeasi zi?!", a declarat Gadea. Adrian Ursu a facut o comparatie intre ultimele zile de mandat ale lui Traian Basescu si ultimele clipe din viata lui Hitler.

Sinteza zileiFoto: Captura Antena 3

Invitati - Adrian Ursu, Mircea Badea, Mugur Ciuvica

Un moment hilar s-a petrecut in momentul in care Mihai Gadea a declarat ca procurorii il hartuiesc pe Voiculescu pentru faptele facute acum sapte ani de zile si nu "pentru presupuse fapte". Invitatii s-au aratat deranjati de masura Instantei de a-i interzice lui Dan Voiculescu iesirea din tara, discursul variind de la explicatii la bascalie.

Adrian Ursu:

  • Suntem in fata unei operatiuni tipice pentru procurorii DNA cand se asambleaza niste piese cu un scop
  • Adrian Ursu face o comparatie intre ultimele zile de mandat ale lui Traian Basescu si ultimele clipe din viata lui Hitler sugerand ca presedintele "se agata de niste oameni care-i mai sunt fideli cand totul se prabuseste in jurul lui". "Important e ca aceste institutii strambe, mutatii institutionale sa nu supravietuiasca dincolo de mandatul sau.", a declarat Ursu.

Mircea Badea:

  • La ora 3 dupa-amiaza, Voiculescu a fost sunat de DNA ca la ora 4 sa fie la citare. Asa a inceput toata treaba, procurorii au zis "Bai, acumaaa sa-l chem"
  • N-au fost in stare sa redacteze un comunicat nepenibil macar din punct de vedere logic
  • Toate televiziunile titrau azi ca exista inregistrari audio si video, dar nu le-a difuzat nimeni, vreau sa le vad. Ele nu exista. Dintr-un motiv foarte simplu: nu exista fapta. Daca fapta nu exista, cum sa filmezi fapta care nu exista?
  • Din surse judiciare, am aflat multe lucruri din ce au dictat practic azi procurorii. In acest dosar este denuntator sau martor al procurorilor Mihai Craiu, care a lucrat pe aici prin trust perioada indelungata. Tot asa, am aflat ca Dan Voiculescu nu are voie sa intre deloc in contact cu anumite persoane. Printre ele se numara si sotia lui Mihai Craiu care este judecator la Curtea de Apel. Atunci s emai poate prezenta Dan Voiculescu la Curtea de Apel.

Mihai Craiu a fost fost director general al trustului Intact, iar in prezent conduce compania Media Consulta International

UPDATE: Mihai Craiu a declarat pentru HotNews.ro ca nu este si nu a fost martor sau denuntator si ca nu are nicio calitate in acest proces

Mihai Gadea:

  • Dosarul lui Voiculescu este construit pe baza unui delator profesionist, unui delator puscarias si unui jurnalist din trust suparat ca a fost disponibilizat. Cum s-au gasit oare toti trei delatorii sa depuna denunt in aceeasi zi?!
  • Nu e nevoie ca noi sa aparam pe cineva, dar mass-media exista ca sa traga semne de alarma despre abuzuri cum se intampla si in acest caz
  • "Delatorii" invocati de cei prezenti in platou sunt: omul de afaceri Nelu Iordache si Nicolae Palfi si Octavian Cretu, actionari la Romaqua
  • Ultimele trei luni din mandatul lui Basescu vor fi cele mai urate

Mugur Ciuvica:

  • Ceea ce se intampla cu interzicerea luiDan Voiculescu sa paraseasca tara este un abuz fiindca procesul lui e in faza finala.
  • Daca aveau suspiciuni ca Voiculescu vrea sa paraseasca tara trebuia sa ceara asta luni in Instanta. Dar tot ceea ce s-a vrut a fost o demonstratie de forta
  • Nu exista niciun indiciu rezonabil ca exista fapta, nu ca ca asta ar fi pericol public ca ar fugi din tara