Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat, luni seara, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" de pe B1 TV ca cere in continuare includerea sa in procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru alegerile prezidentiale si doar masuratorile realizate de institutele de profil sa stabileasca care este candidatul cu cele mai mari sanse. Macovei sustine insa ca Vasile Blaga nu este de acord cu aceasta idee.

Monica MacoveiFoto: captura B1 TV

"Dreapta are obligatia sa aleaga cel mai bun candidat care sa poata invinge stanga la alegeri. Eu solicit in continuare sa intru in procesul de selectie. Voi cere acest lucru tot timpul pana se termina aceasta masuratoare care nici n-a inceput, ea incepe la 1 august. Poate cineva se desteapta pana atunci. De ce nu pot fi inclusa, nu numai eu, dar si altii care au sanse?", a declarat Monica Macovei.

Eurodeputatul PDL a explicat ca o noua cursa in interiorul dreptei pentru cursa prezidentiala este necesara deoarece avem de-a face cu o noua realitate politica dupa alianta partidului cu PNL, astfel ca nu mai este valabila doar propunerea lui Catalin Predoiu si Klaus Iohannis penru candidatura la prezidentiale ci se impune o cursa intre toti oamenii de dreapta cu potential, iar studiile sociologice sa-l indice pe cel mai bine plasat in preferintele electoratului.

Si Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca nu a renuntat la intentia de a candida la prezidentiale, dar ca este constient ca cel mai bine in sondaje din partea dreptei este plasat Klaus Iohannis. "Nu imi pun problema unei candidaturi de vanitate. Ceea ce ma intereseaza este, c ain toamna, candidatul dreptei sa fie castigator indiferent de numele lui. Eu imi doresc o emisiune intre acesti multi candidati de dreapta pretendenti la prezidentiale. Toto candidatii de dreapta au calitati", a declarat MRU la B1 TV.