Antena 3 a continuat si joi seara trecerea in revista a ceea ce realizatorii considera a fi abuzuri grave ale poltitiei, DNA-ului si Justitiei: cazul elevilor audiati la BAC (scandalul de la Liceul Bolintineanu-Bucuresti) sau cazul persoanelor audiate de procurori pentru spaga data medicilor pentru a obtine pensionarea pe caz de boala.

Emisiunea a fost centrata in jurul unei batrane de 72 de ani "luata pe sus" din Radauti de jandarmi si adusa in Bucuresti pentru audieri. "Va spun ca in tara asta trebuie schimbat totul, pana si matura", au fost spusele batranei care au starnit ropote de aplauze in platou.

Nimeni nu a intrebat "persoanele abuzate de procurori" daca au dat spaga medicilor pentru a obtine in mod ilegal o pensie pe caz de boala, dar s-a apreciat ca "trebuie sa ai o doza de sadism" sa haituiesti pensionarii in timp ce mafiotii sunt protejati. Generalul Pavel Abraham a apreciat ca atat in cazul "spaga la BAC la Liceul Bolintineanu" cat si in cazul "spaga la medic" autoritatile au comis abuzuri grave prin felul in care au actionat.

Realizatorul emisiunii "Sinteza zilei" de pe Antena 3, Mihai Gadea, a declarat in cadrul emisiunii de joi seara ca a primit "direct sau indirect" mai multe amenintari sau avertizari "ca sa o lase mai moale" cu dezvaluirile din dosarul Mircea Basescu si din celelalte cazuri prezentate "ca uite ce i se intampla patronului vostru, Dan Voiculescu".

De altfel, ideea ca "tot ceea ce i se intampla lui Dan Voiculescu in Justitie este legat strict de dezvaluirile Antenei 3" este reluata in fiecare emisiune "Sinteza zilei".

Mihai Gadea a raspuns "unor acuze ca il ataca doar pe Basescu si nu si pe Ponta" sustinand ca "Victor Ponta face ceva" si ca a luat atitudine in mai multe din cazurile prezentate de Antena 3. Pe aceeasi linie a fost amintita si reactia avocatului poporului Victor Ciorbea care a ordonat o ancheta in spitale in urma dezvaluirilor facute de postul amintit.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, joi,ministrului muncii, Rovana Plumb si parlamentarilor sa faca un proiect de lege care sa-i scape de ancheta pe pensionarii acuzati in dosarul spagii de la Pitesti, unde peste 1000 de pensionari au fost prinsi dand spaga unei echipe de doctori pentru a-si rezolva dosarele de pensionare. "Doamna ministru Plumb, vreau ca pana la urmatoarea sedinta de guvern, pana incepe Parlamentul sa lucreze, sa veniti cu un proiect de act normativ prin care sa gasim o solutie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie sa dea acum niste bani inapoi", a declarat Ponta.

  • Apelul sau are loc dupa ce miercuri seara Antena 3 a declansat o campanie virulenta impotriva DNA, acuzata ca determinat cu aceste anchete sinuciderea a cinci pensionari. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca initiativa amnistierii faptelor respective incurajeaza pur si simplu coruptia, plata mitei la rezolvarea unor dosare de pensionare anticipata pe motiv de boala sau incadrari la o grupa mai favorabila pentru o pensie mai mare fiind fenomen de masa in Romania.