Postul de televiziune Antena 3 continua sa dezbata cazul "ICA-Dan Voiculescu" sub genericul "EXECUTIA FONDATORULUI ANTENA 3". Daca moderatorul emisiunii, Mihai Gadea, a vorbit despre o Justitie incapabila sa tina seama de dovezi si care vrea doar sa-l condamne pe Dan Voiculescu pentru lupta "antiBasescu", psihologul Hanibal Dumitrascu a acuzat direct procurorul de caz care ar "obedient, tinut in lanturi" si crede ca dosarul ICA "este o tesatura care nu are decat un continut fabulatoriu in mod evident".

Sinteza zileiFoto: captura Antena 3

In partea a doua a emisiunii se discuta din nou cazul "Mircea Basescu"

Invitatii lui Mihai Gadea in platoul emisiunii "Sinteza zilei" sunt: psihologul Hanibal Dumitrascu, actorul si europarlamantarul Mircea Diaconu, generalul Pavel Abraham, Mugur Ciuvica, jurnalista Liliana Ruse si jurnalistul Adrian Ursu.

Mihai Gadea:

  • "Sa se spuna clar domnule: <>. Ce rost are sa mai stai atata timp?! iar compeltul de judecata sa fie compus clar din oameni alesi in mod special si nu din magistrati independenti"
  • "Aceste actiuni si intimidari nu ne vor indimida. Ne puteti lichid ape toti cei din Antena 3, dar nu ne oprim..."

Hanibal Dumitrascu, psiholog:

  • Procurorul de caz e un persoanj care nu are nevoie de probe, de niciun fel de dovada, pentru ca rationamentul lui nu se bazeaza niciodata pe realitate. Asa s-a ajuns la delir, la aceasta tesatura a dosarului ICA care nu are decat un continut fabulatoriu in mod evident.
  • Dar stiti de ce a facut? Pentru ca e obedient, tinut in lanturi, captivul unui sistem care nu lasa sa promoveze valorile.
  • Numai sa incerce sa inchida Antena 3 si o sa vedeti ce revolta o sa fie...

Mircea Badea cheama romanii sa fie solidari si sa lupte impotriva "regimului Basescu":

  • Oamenii ma opresc si imi spun "Bravo Mircea! Da-le-o tare!". Iar eu ii intreb: "Bun. Eu lupt, dar voi ce faceti?". Daca nu luptam impreuna atunci nu e suficient ca ma urmariti.
  • Eu i-am zis de nenumarate ori domnului Dan Voiculescu ca daca as fi in locul lui as desfiinta Antena 3. Sincer, si acum as face-o.

Adrian Ursu:

  • Daca Dan Voiculescu ar fi batut palma cu Traian Basescu era lasat in pace

Pavel Abraham

Pavel Abraham

Foto: captura Antena 3

Si putin umor: Nu se poate sa nu remarcam costumul purtat de domnul general Pavel Abraham (foto) :)

Curtea de Apel Bucuresti a judecat luni un nou termen in dosarul de coruptie in centrul caruia se afla Dan Voiculescu, acuzat de procurorii DNA ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare (ICA). Intr-o sedinta maraton, au fost audiati ultimii doi inculpati din dosar. Judecatorii Curtii de Apel sint Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea. Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instanta de Tribunalul Bucuresti la cinci ani de inchisoare cu executare. Sedinta a inceput in jurul orei 11.00, iar Dan Voiculescu a fost la prima parte a sedintei de judecata de la Curtea de Apel, plecand insa in jurul orei 14.30.