Antena 3 a prezentat joi seara la "Sinteza zilei" o inregistrare cu camera ascunsa in care un batran, presupus denuntator in procesul lui Dan Voiculescu-ICA, si-ar fi retras plangerea de la DNA. "Am anulat tot ce am spus acolo. Am considerat ca domnul Voiculescu a facut o fapta buna", spune pe inregistrare batranul, despre care Antena 3 sustine ca se numeste Vasile Popa si este unul din denuntatorii in dosarul ICA-Dan Voiculescu.

Presupusul denuntator, filmat cu camera ascunsa de jurnalistii Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Am spus ca a fost o gandire precipitata, sub impresia unor nervi de moment si pe urma mi-am dat seama, la rece, ca am vorbit acolo, la tribunal, de fata cu procurorii, cu judecatorii. Am anulat tot ce am spus acolo. Dimpotriva, am considerat ca domnul Voiculescu a facut o fapta buna, ca oricum ala (ICA - n.r.) se distrugea complet, institutul respectiv, si a mai scapat ceva din ce era de recuperat", a declarat Vasile Popa.

Pe inregistare apare un batran la bustul gol care sustine ca este denuntator. Batranul avea ca animal de companie un ratoi :)

In realitate, conform informatiilor publice din rechizitoriul intocmit de procurori, intreg dosarul a pornit de la un referat ca urmare a unei autosesizari a Serviciului de Investigatiii DNA, coroborat si cu informatiile primite de la denuntator. In plus, tot dosarul a fost conexat cu exact aceeasi investigatie penala pornita de catre Parchetul General la o sesizare a Corpului de Control al Ministerului Agriculturii.

Mihai Gadea:

  • In seara aceasta veti vedea ca intregul dosar, intreaga constructie, se bazeaza pe un fals, asa cum nici copiii nu isi permit sa falsifice cand isi fac scutiri la scoala.
  • Cel care a facut denuntul a fost gasit de doi jurnalisti Antena 3 si declara ca si-a retras plangerea depusa la DNA, ca ce scria in acea plangere era incorect, ca s-a mai documentat intre timp.
  • Plangerea pe care se fundamenteaza este facuta de un om care spune ca a retras-o, in plangerea respectiva este trecut CNP-ul unui alt om, iar Adrian Ursu va prezenta in seara aceasta o decizie a CCR care spune ca un dosar nu se poate baza pe o expertiza a unui angajat al uneia dintre parti.
  • Pentru intaia data, in fata natiunii romane, il vedeti pe cel care a facut denuntul, si care l-a retras. Daca nu exista elementul principal, denuntul de la care a pornit dosarul, cum poate sa exista un caz. Cert este ca omul espectiv retrage plangerea pe cares e fundamenteaza intregul dosar

Adrian Ursu:

  • Maine la ora 12:00, in sedinta publica, CAB trebuie sa dea o sentinta de care depinde soarta a 12 persoane care pana maine stau si asteapta verdictul. Acest verdict este finalul unui dosar ale carui picioare de lut s-au topit in clipa asta, tot esafodajul s-a prabusit. Cei doi  piloni, raportul care stabileste zisul prejudiciu si denuntul care a dus la aparitia dosarului, se dovedesc inexistente.
  • Cei doi piloni pe care s-a construit acest dosar nu mai exista.

In continuarea emisiunii s-a prezentat un interviu realizat de ziaristul Ovidiu Zara cu Mina Cornaciu, expert contabil in Dosarul Flota. Mina Cornaciu a fost sanctionata si supendata pentru 3 luni in Dosarul Flota si nu mai figureaza in Tabloul Expertilor Contabili, desi ea sustine ca are carnetul vizat si contributiile platite la zi.

Invitati: Ovidiu Zara, Gen. Pavel Abraham, Maria Vasii - avocat in dosar, Mugur Ciuvica,

Interviu realizat cu camera ascunsa de Adina Anghelescu si Ionut Cristache cu denuntatorul.