Dupa o zi in care pe postul Antena 3 au fost citite in repetate randuri mesajele de sustinere venite din partea telespectatorilor, sambata seara, in cadrul unei editii speciale a emisiunii Q&A realizate de Alessandra Stoicescu, au fost reluate discutiile despre condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare si confiscarea sediului Antena 3. Mircea Badea, prezent in platoul emisiunii, a reiterat ca duminica, la ora 17:00, se va "plimba" in jurul Palatului Cotroceni, o actiune pe care a descris-o ca "plimbare contra statului", subliind ca nu este necesara autorizatie din partea primariei pentru a te plimba. Postul TV afiseaza in continuare in coltul ecranului mentiunea "post confiscat" si titreaza "Antena 3, confiscata de Kovesi".

Alessandra Stoicescu si Radu Mazare, in emisiunea Q&AFoto: Captura Antena 3

Alessandra Stiocescu a deschis emisiunea reluand mesajele transmise vineri, dupa sentinta data in dosarul ICA: "Voiculescu a cazut prizonier in lupta impotriva lui Basescu","Ieri nu am vazut un complet de judecata ci un pluton de executie care il avea ca tinta pe Voiculescu"

"Antena 3 e aici, Antena 3 ramane aici, iar daca vor caramizile, foarte bine, pot sa se spele cu ele pe cap", a mai afirmat jurnalistul.

Cea mai mare parte a emisiunii a fost dedicata protestului de duminica, prezentat atat de moderatoare cat si de invitati drept "o plimbare".

"Nu am nevoie de autorizatie ca sa ma plimb, si o sa ma plimb, poate o sa ma plimb si prin fata la B1 data viitoare", a mai declarat Mircea Badea, facand trimitere la o afirmatie a Sorinei Matei care arata ca este necesara o autorizatie de protest pentru o actiune precum cea de duminica.

"Maine la Palatul Cotroceni e o plimbare, nu un protesc, asa ca nu strig. Ma imbrac cum vreau. (...) Nu e o actiune de protest in sensul in care e cu strigaturi, nu e cu strigaturi, e o plimbare", a repetat Mircea Badea.

Intrebat de Alessandra Stoicescu actiunea de duminica este "o miscare contra statului", Badea a raspuns "este o plimbare contra statului".

Mircea Badea a mai anuntat ca emisiunea sa de duminica se va desfasura de pe trotuarul din fata Penitenciarului Rahova, precizand ca "sigur, pot sa ma mut si la alte penitenciare".

Pe tot parcursul zilei, pe postul Antena 3 a rulat promo-ul in care oamenii sunt chemati sa iasa in strada sa picheteze Palatul Cotroceni: "Noi ne plimbam duminica de la ora 5:00 in jurul Palatului Cotroceni, Voi ce faceti?". Puteti urmari aici promo-ul "Plimbarea Libertatii 10 august"

In cadrul emisiunii a fost citit un mesaj de sustinere din partea lui Adrian Nastase, iar Radu Mazare a intervenit telefonic in semn de sprijin.

Printre invitati s-au numarat Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvica si Daniel Barbu. Anterior, in emisiunea Dincolo de stiri a Cristinei Ţopescu, fusese invitat Ioan Ghise.

*****

Context:

Antena 3 este principalul instrument media de care Dan Voiculescu s-a folosit in ultimii ani, de la lansarea din 2005. Daca in prima faza Voiculescu a folosit Antena 3 in jocurile sale politice, in ultimii doi ani postul TV a avut un rol major in atacarea unor institutii esentiale ale statului de drept: DNA, Inalta Curte, Curtea Constitutionala. Postul este condus de Mihai Gadea, care are functia de director general, dar realizeaza si principala emisiune din prime-time, Sinteza Zilei.

Citeste si: