Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a criticat luni lipsa de reactie a Consiliului Superior al Magistraturii si a Consiliului National al Audiovizualului cu privire la atacurile facute de mass-media la adresa procurorilor si judecatorilor din dosarul ICA in care Dan Voiculescu a fost condamnat vineri la 10 ani de inchisoare. Intr-un interviu pentru Adevarul Live, sefa DNA a aratat ca atacurile mediatice ale Antena 3 la adresa magistratilor au relevat o problema a sistemului: "Cine-i apara pe judecatori?". "Judecatorii sunt lasati fara orice fel de aparare daca CSM nu intervine", a aratat Kovesi.

"S-au facut foarte multe emisiuni la Antena 3 in care s-au facut atacuri la adresa magistratilor. Cred ca o problema a sistemului este: cine-i apara pe judecatori?" a declarat procurorul-sef DNA subliniind ca judecatorii nu au o institutie serioasa in spate care sa-i apere: "CSM nu a existat in acest caz. Am vazut adevarate linsaje in acest dosar, iar CSM si CNA nu au intervenit."

Laura Codruta Kovesi a aratat ca institutii precum CSM si CNA "trebuie sa-si indeplineasca rolul pe care il au prin lege" si ar trebui sa fie mult mai active.

"Ca magistrat nu ai timpul fizic necesar sa stai sa te uiti toata ziua la televizor, sa iti notezi ce spun jurnalistii despre tine, si sa dai a doua zi comunicate de presa (...) Judecatorii sunt lasati fara orice fel de aparare daca CSM nu intervine", a mai afirmat sefa DNA.