Cunoscuta realizatoare tv Lucia Hossu Longin a vorbit, intr-o interventie telefonica la Antena 3, despre comunicatul "Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania", din conducerea careia face parte, care acuza "regimul Basescu" si pe Kodruta Kovesi ca au facut presiuni in dosarul Dan Voiculescu-ICC si ca totul face parte dintr-o campanie dusa impotriva Antena 3. Tot ceea ce se intampla acum este un atentat si atentatul continua. Doamna procuror Kovesi, cu chipul ei de scolarita silitoare executa ordine si facut presiune in Dosarul Telepatia", a declarat realizatoarea serialului "Memorialul durerii".

Lucia Hossu Longin dorea un episod in "Memorialul Durerii" cu "lotul Adrian Nastase"Foto: Captura Youtube.com

Declaratii Lucia Hossu Longin:

  • aceeasi presiune a facut-o si in Dosarul Telepaatia pentru a fi judecat in urgenta
  • doamna procuror cere justitiei sa ancheteze atacurile la adresa procurorilor. Daca judecatorii ar fi independenti cu adevarat cine ar avea de comentat?
  • in cazul doamnei de la Radauti, procurorii s-au comportat ca adevarati tortionari
  • cand o televiziune nu mai are sediu, cand nu mai poate transmite zilnic, nu e un atac la adresa televiziunii? ce e atunci?

Lucia Hossu Longin este un cunoscut om de televiziune si membru in Consiliul de administratiei al SRTv

  • Lucia Hossu Longin a suprins in trecut cand a comparat procesul lui Adrian Nastase cu cel al lui Iuliu Maniu (vezi video mai jos)

Vladimir Tismaneanu in EVZ.ro:

”Nu se mai poate spune ca este un simlu derapaj verbal ori o alunecare retorica. De data aceasta, Lucia Hossu Longin chiar vrea sa-si distruga imaginea de jurnalista anticomunista comparand "Antena 3", un post de televiziune dedicat linsajului, calomniilor si, iata, instigarii la violenta, cu ceea ce-a fost si ramane o icoana a memoriei democratice romanesti, postul de radio "Europa Libera". Aceasta comparatie tine, nu incape indoiala, de ceea ce Andrei Plesu numeste obscenitatea publica. Este obscen sa compari o lada de gunoi malodorant cu un buchet de flori de primavara. Este obscen sa compari infamia dezinformarii deliberate cu asumarea informarii obiective ca suprema misiune. Este obscen sa compari mercenarii fara urma de rusine cu profesionistii onesti care, riscandu-si vietile, au ajutat aceasta natiune sa nu ramana complet claustrata in pestera propagandei imbecilizante.￯

Comunicatul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania APTR:

”Audienta uriasa a Antenelor, prestigiul national si international al jurnalistilor ei, confirmat prin premii importante acordate pentru curaj si profesionalism ne determina sa cerem autoritatilor sa intervina pentru a nu pune in pericol libertatea de exporimare a acestui trust de presa.

La 25 e ani de la Revolutia din Decembrie este un gest incalificabil din partea DNA ca prin mijloace de politie politica sa blocheze vocea unor posturi urmarite si iubite de milioane de romani.

Este vizibil pentru orice om de buna credinta ca tinta acestui proces au fost Antena 1 si Antena 3, care in ultimii ani au dezvaluit abuzurile de putere ale sistemului Basescu si ale familiei sale.

Este un gest incalificabil din partea DNA sa blocheze vocea unor posturi urmarite de milioane de romani..

Suntem alaturi de profesionistii Antenelor, validati de constiinta critica a publicului care le vizioneaza programele si le apreciaza”, se arata in comunicatul semnat de presedintele APTR, Dan Necsulea si asumat de Lucia Hossu Longin in interventia telefonica avuta la Antena3.

Citeste si : Vladimir Tismaneanu: Metamorfoze si abdicari: Lucia Hossu-Longin si banalizarea Raului