Mihai Gadea a anuntat marti seara ca Antena 3 a fost nominalizata la editia a 35-a a Premiilor Emmy (International Emmy Awards) pentru "Lungul drum spre casa", realizat de echipa "In premiera cu Carmen Avram", la sectiunea "Current Affairs".

Acesta si-a inceput emisiunea anuntand o "veste extraordinara" pentru telespectatorii Antenei 3, care demonstreaza inclusiv "calitatea telespectatorilor" postului de televiziune, in conditiile in care "s-au aprins din nou motoarele presei propagandiste" care afirma ca "telespectatorii Antenei 3 nu sunt de calitate".

Mihai Gadea a afirmat, prezentand niste date Kantar Media, ca Antena 3 se afla pe locul doi in ceea ce priveste audientele, la o "foarte mica distanta de Pro TV", cu 11,7% rating fata de 13,7% pentru primul loc.

In plus, a sustinut el, la publicul peste 35 de ani, "oamenii care au putere de decizie, care sunt manageri", Antena 3 este pe primul loc.

"Sunt dintre cei mai educati si varfurile societatii", a spus Mihai Gadea, dupa care a precizat ca pentru el, "ca si crestin, nu exista diferente intre oameni".

"Dar daca sunt oameni cu astfel de convingeri fasciste care vor sa imparta romanii intr-un fel sau altul trebuie sa le raspundem iar raspunsul le va veni in plex, ii va lasa fara aer", a adaugat Gadea.

Reportajul Antenei 3 poate fi urmarit aici.

NOTA Diferentele dintre premiile Emmy si IEMMY

Primele premii Emmy au fost acordate in 1949 pentru televiziunile din Los Angeles. CAtiva ani mai tarziu, s-a infiintat o companie, in New York, centrata in jurul industriei media. In 1957, cele doua companii au fuzionat in National Television Academy. Tensiunile dintre cele doua entitati au fost constante din cauza diferentelor de cultura si atitudine, iar la finele anilor 70 cele doua s-au despartit si s-au dat in judecata reciproc.

In final, au rezultat doua organizatii separate, fiecare impartasind brandul Emmy. The National Academy of Television Arts & Sciences (NATAS), cu sediul in New York, si The Academy and Television Arts & Sciences (ATAS) cu sediul in Los Angeles.

International Academy of Television Arts & Sciences (IATAS) a inceput ca o sectiune internationala in cadrul NATAS iar ulterior s-a separat devenind independenta in 1969.

NATAS acorda premii anuale in stiri, documentare, sporturi etc iar IATAS premiaza programe care sunt difuzate in afara SUA. (sursa - documentary.org)

------------------------------

Dupa ce Klaus Iohannis a fost atacat sub pretextul ca "basismul racneste din el", Alessandra Stoicescu a facut un tur prin studiouri pentru a demonstra ca este nevoie de "cateva saptamani" pentru mutarea trustului in alta locatie, ceea ce este o "crima".

"Aici nimic nu poate fi mutat intr-o jumatate de de ora, intr-o jumatate de zi, intr-o noapte, doar ca riscul ca dvs sa nu ne mai vedeti", a spus ea.

Mircea Badea, care si-a facut iar emisiunea in aer liber, unde a primit si o urare de a merge la puscarie, din partea unui trecator, a fost insa de alta parere: "Eu cred ca trebuie sa plecam de aici (din actualul sediu, n.r.) si cred ca asta se va intampla".