Presedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, a declarat luni seara, la Digi 24, ca, daca nu va castiga competitia din toamna pentru Cotroceni, va ramane co-presedinte al noului PNL, care va castiga alegerile parlamentare din anul 2016.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iohannis a fost intrebat intr-o emisiune la Digi 24 daca in situatia in care la alegerile prezidentiale nu va fi ales sef al statului va ramane presedinte al PNL, scrie Mediafax.

"Nu s-a pus in discutie. Daca nu voi castiga, voi ramane co-presedintele noului PNL, voi merge mai departe impreuna cu partidul si vom castiga alegerile parlamentare din 2016", a declarat liderul PNL.

Alte declaratii ale lui Klaus Iohannis:

  • Ce am facut eu in Sibiu arata ce gandire am, iar ce am realizat in Sibiu este cartea mea de vizita, care este o carte de vizita de succes. Nimeni nu poate sa faca o scoala de presedinte, nu exista asa ceva, nimeni nu poate sa vina direct, din nimic, intr-o functie foarte mare.
  • Daca luam candidatii si vedem un pic cine ce a facut, putem vedea prestatia Guvernului Ponta, care a reusit sa bage tara in recesiune. O carte de vizita deosebit de proasta. Vine Iohannis de la Sibiu, care a reusit sa transforme un oras prafuit in capitala culturala europeana. Iar oamenii asta urmaresc, important este sa vina cineva care are o carte de vizita de succes.
  • Eu nu cred in aceste show-uri galagioase, vreau o Presedintie cu mai putin spectacol. Presedintele a iesit sa strige ca e recesiune, e pacat ca avem recesiune, dar nu e un lucru care trebuie dezbatut cu tam-tam. Trebuie sa constatam ca suntem in recesiune si sa gasim solutii pentru asta.
  • Trebuie sa venim cu critica, dar si cu un program mai bun. In cursul saptamanii viitoare voi prezenta programul meu de candidat si in scurt vom prezenta si proiectul de tara. Nu reinventam roata, majoritatea principiilor le-am prezentat.
  • Nu doresc sa fac un spectacol inutil, nu vreau sa fac multa galagie, ci vreau sa prezint electoratului viziunea mea. Aceasta galagie din politica este una de fundal... oamenii asteapta altceva, asteapta normalitate. Noi romanii traim politica pe o tonalitate prea inalta. Eu cred ca dupa un deceniu de scandal, de galagie, romanii doresc un deceniu de normalitate. Eu vin cu oferta de normalitate.
  • Faptul ca am stat prea mult timp langa PSD ne-a costat. Faptul ca am stat prea mult intr-o guvernare neperformanta ne-a costat. Faptul ca oameni pusi de noi pe posturi de ministri, care nu au lucrat pentru noi, ne-a costat. Toatea acestea ne-au costat. Stim acum ca lumea asteapta altceva de la noi.
  • De cand am intrat in politica, si nu ma voi schimba, promit ce pot, iar ce promit fac. N-o sa ma auziti cu tot felul de promisiuni in stanga si-n dreapta, azi pe economie, maine pe invatamant, poimaine pe sanatate. Daca am spus ca vin la Bucuresti pentru ca vreau sa fac alt tip de politica, atunci exact asta inteleg.
  • Despre Tariceanu: Nu ma incurca, dar ma intristeaza ca un fost presedinte PNL a parasit partidul ca sa se alature PSD si din acel loc sa atace PNL. Sociologii spun ca in jur de 6-7% din voturi s-ar indrepta catre el. Nu cred ca se poate face o confuzie intre noi si un satelit PSD.
  • Despre Antonescu: Ma astept de la Crin Antonescu sa ma sprijine in campanie.