Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni seara, la TVR1, ca este de parere ca Traian Basescu il va sustine in turul al doilea al prezidentialelor, deoarece este un om de dreapta, mentionand totodata ca fuziunea dintre PNL si PDL se va realiza indiferent de rezultatul alegerilor, potrivit Mediafax.

Intrebat daca spera ca Traian Basescu sa-l sustina in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, Iohannis a raspuns: "Da, eu cred ca ma va sustine in turul doi, nu vad de ce nu. Acum, indiferent ce s-ar spune despre Traian Basescu, nu cred ca cineva il banuieste de a fi politician de stanga. Este clar un politician de dreapta, si atunci mi se pare absolut natural sa voteze candidatul de dreapta".

Liderul PNL a tinut sa contrazica, insa, scenariul enuntat de seful statului conform caruia fuziunea PNL-PDL nu va fi dusa la capat. "Ceea ce facem noi este un proiect pentru viitorul Romaniei, care nu se face nici pentru Traian Basescu, nici impotriva lui Traian Basescu, se face fara Traian Basescu (...) Fuziunea este incheiata, parcursul politic este incheiat, au avut loc trei congrese care au consfintit fuziunea, actele au fost inaintate la Tribunal. Practic, noi acum candidam pe ACL fiindca fuziunea inca nu este inregistrata in Registrul partidelor, dar ea este ireversibila", a spus Iohannis.

El a precizat ca fuziunea va fi realizata chiar si in cazul in care va pierde alegerile prezidentiale. Presedintele Basescu a declarat, marti, ca el crede ca dupa alegerile prezidentiale, indiferent daca Klaus Iohannis va castiga sau nu, se va face o fuziune PDL-PMP, el sustinand ca Vasile Blaga ca a facut o mare greseala cand s-a aliat cu liberalii, in loc sa faca o alianta cu PMP, FC si taranistii. Basescu a declarat, la postul B1 Tv, ca "Vasile Blaga se simte bine aproape de PSD, iar liberalii acolo or sa il duca".