Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni seara, la TVR1, ca nu crede ca vreunul dintre candidatii la prezidentiale este ofiter acoperit, cum a acuzat Traian Basescu, precizand ca este vorba despre o "fumigena" a sefului statului, iar in Parlament nu se va afla ceva senzational pe aceasta tema, potrivit Mediafax.

Iohannis a fost intrebat, intr-o emisiune TVR, daca este de parere ca unul dintre candidatii la prezidentiale ar putea fi "ofiter acoperit" si despre cine ar fi vorba. "In realitate nu cred ca exista vreun agent intre candidati, eu cred ca este o fumigena marca Traian Basescu, adusa pentru a acoperi altceva. Nu stiu ce, vom afla probabil intr-un timp mai scurt sau mai lung. Nu banuiesc eu, personal, pe nimeni dintre cei care pana acum au declarat ca se vor inscrie in campanie si care au ceva sanse ca este ofiter acoperit. Am inteles si am gasit ca este un lucru bun ca Parlamentul doreste sa faca o comisie de ancheta si sa incerce sa elucideze aceasta problema. In final nu ma astept la ceva foarte concret sau senzational", a precizat Iohannis.

Grupurile parlamentare ale PNL si PDL din Camera Deputatilor vor solicita conducerii acestui for legislativ constituirea unei comisii parlamentare de ancheta privind afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit caruia printre candidatii la Presedintie ar fi un ofiter acoperit. Liderii deputatilor PDL si PNL, Tinel Gheorghe si George Scutaru, au facut acest anunt, joi, intr-o conferinta de presa, aratand ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu trebuie "dezavuate in Parlamentul Romaniei" si toti candidatii la Presedintie trebuie in perioada urmatoare sa raspunda public la aceasta afirmatie extrem de grava.

"Comisia poate invita la audieri inclusiv pe presedintele Traian Basescu si inclusiv pe cei care intr-o forma sau alta nu si-au pronuntat pana acum statutul vizavi de afirmatia domnului Traian Basescu. Cred ca domnul presedinte Traian Basescu este primul interesat sa rezolve aceasta problema. Teoretic, poate fi invitat, practic vom vedea daca domnul presedinte Traian Basescu va da curs acestei invitatii", a precizat Tinel Gheorghe.

Presedintele Basescu a declarat, despre faptul ca unii candidati la Presedintie nu si-ar fi completat CV-ul, ca trebuie sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti si a precizat ca, daca nu se va intampla, o va face el, aratand ca nu este corect sa duci o asemenea functie "avand doua butoane".