Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi seara, la TVR, ca intalnirea premierului Victor Ponta cu presedintele SUA, Barack Obama, a fost una "ultrascurta", de cateva secunde, adaugand ca, din informatiile pe care le detine, nu a existat o discutie bilaterala intre cei doi.

"A fost o ultrascurta intalnire cu presedintele Statelor Unite, de cateva secunde, fiindca presedintele Obama s-a aflat acolo in calitate de gazda si evident ca a dat mana cu fiecare invitat si asta e poza pe care o vedem. Din informatiile mele nu a existat o discutie bilaterala", a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

La remarca moderatorului ca, potrivit informatiilor oficiale, Ponta a discutat cateva minute cu Obama despre problema ucraineana, liderul liberalilor a opinat ca ar fi fost vorba de "cateva propozitii".

"Sigur, protocolar este corect, cand gazda saluta pe musafir se schimba cateva propozitii. Asta a fost toata discutia. In rest, informatia publica este ca primul ministru se afla acolo la intalnirea ONU", a afirmat Iohannis.

Intrebat daca relatia sa cu Angela Merkel, cancelarul german, este atat de buna cat sa poata realiza o fotografie cu aceasta, Klaus Iohannis, a raspuns: "Cu siguranta".

El a precizat, insa, ca nu alearga dupa fotografii, ci alearga in campania electorala pentru a-si face cunoscut programul si pentru a intalni oameni.