Premierul Victor Ponta crede ca exista procurori care raspund la comenzi politice si fac abuzuri si anunta ca acestia "vor plati" dupa ce el va ajunge presedinte. Acesta spune ca se poate face o discutie pe tema daca procurorul general ar trebui numit ca si pana acum sau ales ca in Statele Unite.

Intrebat de jurnalistii din studio de ce nu-i pedepseste acum pe "procurorii care fac politie politica fiindca are toata puterea", Ponta spune ca nu intra in atributiile premierului si nu "poate lua Justitia de la Basescu si sa o ducem la Ponta". Acesta a mai spus ca procurorii nu l-au intrebat nimic pana acum in "cazul spaga de la Microsoft" unde apare si numele premierului.

Intrebare Adrian Ursu si Mircea Badea: Regretati acum numirea facuta in fruntea DNA?

Victor Ponta a evitat sa dea un raspuns clar.

Intrebare Adrian Ursu: De ce nu trece la pedepsirea magistratilor care fac abuzuri in acest moment si de ce abia dupa ce va ajunge presedinte?

Victor Ponta: Intr-o societate democratica, un om cu anumit prestigiu are si el dreptul sa-si spuna cuvantul si asa s eva intampla

  • Sunt lucruri care nu sunt in compententa premierului si nu pot proceda altfel. Nu am luat Justitia de la Basescu si sa o ducem la Ponta.
  • Sunt oameni ca Andronescu si Atanasiu pe care nu i-a chemat nimeni si se trezesc in doua, trei zile marii corupti pe site-urile basiste.  Sa ii umplem acum cu noroi pana cand Romania va avea un presedinte legitim

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza, la solicitarea Agerpres, ca premierul Victor Ponta nu are calitate de suspect sau inculpat in dosarul Microsoft.

"In acest moment, persoana mentionata de dvs. in solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat in dosarul la care faceti referire", se arata in raspunsul DNA transmis miercuri la solicitarea Agerpres de a preciza daca Victor Ponta are vreo calitate in dosarul Microsoft.

Numele lui Victor Ponta si al lui Adrian Nastase sunt invocate de un martor intr-o declaratie data in fata procurorilor DNA in dosarul Microsoft. Declaratia martorului apare in cererea prin care DNA solicita aviz pentru ridicarea imunitatii a noua fosti ministri cercetati in acest dosar.

Potrivit martorului, contractul licentelor IT in valoare de 200 milioane euro a fost initiat, negociat si controlat de Claudiu Florica in perioada 2001 - 2002, cand a avut in acest sens intalniri directe cu Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu si alti angajati ai Ministerului Educatiei si Cercetarii.

In opinia acestuia, contractul incheiat de Siveco cu Ministerul Educatiei a fost conceput ca un contract cadru a carui derulare urma sa aiba loc in mai multe etape, pe masura ce Ministerul Educatiei obtinea bugetul necesar achizitiei, fiind conceput ca un contract ce depasea necesitatile pentru a permite noi achizitii ulterioare prin acte aditionale, fara o procedura de licitatie.