Premierul Victor Ponta este invitat in aceasta seara la "Sinteza zilei" de pe Antena 3. Ponta a vorbit despre importanta functiei de presedinte si crede ca este cel mai bun si cel mai responsabil dintre candidati pentru fotoliul de la Cotroceni. "Unii dintre contracandidati nu cred nici ei ca au vreo sansa. Vor doar sa apara la televizor probabil. Ca sa fii presedinte al Romaniai, trebuie sa cunosti foarte bine tara. Ca sa fii primar al Sibiului trebuie sa stii ce se intampla acolo, dar ca presedinte trebuie sa cunosti realitatile din tara", a adaugat premierul.

Alte declaratii:

  • Am luat decizia de a candida pentru functia de presedinte al Romaniei, pentru ca stiu ce inseamna Romania, am fost magistrat si stiu ce inseamna justitia, am fost in Parlament si stiu ce merge prost in puterea legislativa
  • Ca sa fii presedinte al Romaniai, trebuie sa cunosti foarte bine tara. Ca sa fii primar al Sibiului trebuie sa stii ce se intampla acolo, dar ca presedinte trebuie sa cunosti realitatile din tara", a adaugat premierul.
  • Stiu, spre deosebire fata de ceilalti contracandidati care e pozitia Romaniei pe plan extern, cati soldati romani avem pe teatrele de operatiuni, care este relatia cu cu Republica Moldova etc. Eu nu vin sa ma calific la locul de munca.
  • Eu nu mi-as dat viata pe mana unui tip doar ca e inalt si arata bine si spune ca vrea sa fie presedinte. Eu mi-a da viata pe mana celui in care am incredere, pe care il vad ca e calificat pentru aceasta pozitiei.
  • Propun trei dezbateri pentru turul doi, pe politica externa, constitutie si economie, ca sa vedem cine e mai bun. Trebuie sa participe la dezbateri si cei care vor fi viitori premieri pentru a se dezbate teme economice.
  • Cu cine sa particip la dezbateri in turul 1? Cum apreciem cine e contracandidatul meu? Il luam dupa sondaje? Eu am experienta sportului si ma gandesc la finala NBA care se joaca 3 din 5 si as propune trei dezbateri intre candidatii care merg in turul doi

UPDATE 22.49 In studio au fost invitate mama si sotia premierului, Cornelia Naum si Daciana Ponta

  • Cornelia Naum: Victor a vrut sa se faca initial popa ca bunicul lui