Teodor Melescanu a declarat joi seara la Antena 3 ca pozitia sa la SIE nu a fost de cel mai mare spion al Romaniei, ci de manager al unui serviciu, precizand ca functia sa a fost o paranteza in cariera publica si politica. Fostul sef al SIE a precizat si ca nu detine nicio informatie pe care ar putea sa o foloseasca in lupta politica.

In ceea ce priveste candidatura sa la presedentie, care vine recent dupa renuntarea la postul de sef al SIE, Teodor Melescanu spune ca prim-ministrul si presedintele tarii detin mai multe informatii decat seful serviciilor.

"A pus cineva problema daca este moral sa candideze Victor Ponta, chiar daca a avut acces la mai multe informatii decat mine? Sau domnul Tariceanu?", a specificat Melescanu.

Alte declaratii:

Despre Klaus Iohannis. Sigur ca sustinerea unui partid iti ofera o sansa in plus. Este foarte greu, dupa ce ai fost un bun primar intr-un oras de provincie, sa faci acest salt pentru o pozitie pentru care nu ai fost pregatit niciodata. Klaus Iohannis este eternul candidat de rezerva la diverse pozitii

Despre ofiterul acoperit. Nu am fost niciodata nici acoperit, nici descoperit. In ceea ce priveste cererea presedintelui Basescu referitoare la detaliile despre ofiterii sub acoperire, pot spune ca fost vorba despre o discutie. Raspunsul meu a fost in scris. Discutia a avut loc la inceputul acestui an.

Din punct de vedere juridic, a deconspira un ofiter activ, in rezerva sau acoperit este o fapta penala.

In ceea ce il priveste pe Robert Turcescu, sunt simple informatii care nu au nicio valoare. Nici nu stiu daca a fost sa nu a fost ofiter acoperit si nici nu ma intereseaza. Din partea SIE nu exista niciun ofiter acoperit nici in presa, nici in Parlament, in Guvern si in nicio alta organizatie neguvernamentala. Spun asta clar si raspicat.

Despre Elena Udrea. Este o femeie foarte ambitioasa

Despre Monica Macovei. Este controversata. Are talentul de a isca foarte multe controverse in legatura cu opiniile pe care le exprima.