Romania Tv continua si joi seara discutia despre sanatatea lui Traian Basescu, pentru a doua seara consecutiv. Cu psihologul Hannibal Dumitrascu si avocatul Pavel Abraham invitati in studio, postul de televiziune patronat de Sebastian Ghita a titrat "Ce ascunde buletinul medical al lui Traian Basescu" si "Secretele bine pastrate despre sanatatea lui Traian Basescu". Hannibal Dumitrascu a spus, pe parcursul emisiunii, ca din buletinul medical dat publicitatii joi dupa-amiaza de Administratia Prezidentiala "lipsesc analize medicale" si ca "pozitia mainii lui Traian Basescu intr-o fotografie este nefireasca". Hannibal Dumitrascu a precizat, apoi, ca el nu este medic, "sunt doar psiholog".

In direct in emisiune a intrat si fostul ministru al Sanatatii Daniela Bartos (PSD), care, dupa ce a trecut in revista rezultatele testarii medicale anuale efectuate de presedintele Traian Basescu, a concluzionat ca "nu este o problema de sanatate" si ca "Nimic nu este foarte grav. Nu mi s-a parut din ce am vazut in raport sa aiba vreo interdictie."

La randul sau, avocatul Pavel Abraham, prezent in emisiune, a sustinut ca "domnului presedinte cand isi ducea mana la gura ii tremura asa, ii tremura foarte tare". "Este iesit din tiparul comun al unui sef de stat sanatos, in Europa nu o sa mai gasiti", a mai spus Abraham.

Administratia Prezidentiala a dat publicitatii, joi, rezultatul testarii medicale anuale efectuate de presedintele Traian Basescu in luna iulie a acestui an, la Spitalul Militar din Bucuresti. Concluzia comisiei medicale interdisciplinare care a intocmit raportul medical este ca presedintele Traian Basescu este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor functiei.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a efectuat joi, 10 iulie a.c., la Spitalul Militar din Bucuresti, testarea medicala anuala. Va prezentam, in continuare, rezultatul testarii medicale anuale", se arata in comunicatul Presedintiei.

Potrivit raportului medical, "Comisia medicala multidisciplinara concluzioneaza ca domnul Presedinte Traian Basescu este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor functiei."

Romania TV a anuntat miercuri seara, dupa ora 21.00, timp de peste jumatate de ora, ca va arata imagini exclusive tinute ascunse pana acum cu Traian Basescu. La ora 22.00, postul tv a prezentat cateva imagini cu presedintele, din diverse aparitii publice, jurnalistii RTV sustinad ca pe imagini se poate vedea cum sefului statului ii tremura mana, acest lucru fiind un semn al bolii Parkinson.

Mai mult, RTV a sustinut ca surse medicale au declarat ca Traian Basescu ar fi suferit doua atacuri cerebrale si ca ar fi mers la Viena pentru un control medical.

Postul patronat de Sebastian Ghita nu a cerut pozitia Presedintiei si a speculat fara a avea la baza un document medical.