Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Romania TV, ca se gandeste ca poate ar fi drept ca presedintele Traian Basescu, la cat a incalcat Constitutia, sa nu aiba mandat intreg, astfel incat sa nu primeasca pensie, mentionand insa ca daca va putea evita o criza politica, o va face.

Intrebat ce ar trebui sa faca Traian Basescu pentru a fi suspendat iarasi din functia de presedinte, Ponta a raspuns: "Sa incalce grav Constitutia". El a adaugat ca actualul sef al statului incalca in mod constant Constitutia "cate putin", potrivit Mediafax.

Premierul a spus ca se gandeste ca ar fi drept ca, la cate pensii a taiat si la cat de mult a incalcat Constitutia, presedintele Basescu sa nu primeasca pensie de pe urma functiei, scurtandu-i-se mandatul. Ponta a precizat ca, din cate stie, pentru a primi pensie un presedinte trebuie sa fi avut mandat intreg, fara a fi demis.

Intrebat daca va fi suspendat Traian Basescu, Ponta a subliniat ca el doar se gandeste ca ar fi drept ca presedintele actual sa nu primeasca pensie, prin scurtarea mandatului. "Nu stiu daca se va intampla", a spus Ponta la Romania TV.

El a mai adaugat ca daca va putea evita o criza politica in Romania, o va face. "Dar asta nu inseamna ca Traian Basescu poate sa faca ce vrea", a precizat premierul.

Raspunzand unei intrebari, Ponta a dat ca exemple de incalcari ale Constitutiei din partea lui Train Basescu recentele declaratii ale acestuia la adresa Justitiei in contextul procesului in care este implicat Mircea Basescu si la adresa serviciilor de informatii in contextul fotografiilor cu Elena Udrea la Paris.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, la Antena 3 ca este foarte posibil ca presedintele Traian Basescu sa fie suspendat inainte de terminarea mandatului de presedinte. Bucurie in studioul Antenei 3. "Numai sa il suspendati. Aceasta Coalitie are datoria sa-l suspende pe Basescu macar cu o i inainte de incetarea mandatului", au declarat Adrian Ursu si Dana Grecu.

"Daca presedintelee va continua sa incalce Constitutia atunci il vom suspenda...Va fi mai mult o suspendare simbolica, dar trebuie sa o facem", a declarat Ponta. Premierul a refuzat insa sa spuna daca procedurile pentru suspendarea presedintelui ar putea fi demarata inainte de turul doi al prezidentialelor sau dupa.