De ce trebuie ca sentinta din doarul Dan Voiculescu-ICA (Institutul de Cercetari Alimentare) sa fie anulata si de ce "domn profesor Voiculescu sa fie liber", au fost temele principale dezbatute la principalele emisiuni ale Antenei 3, "Sinteza zilei" si "In gura presei". "Judecatorii care au facut parte din complet au fost incompatibili fiindca nu au fost impartiali, expertul nu avea voie sa fie expert, sechestrul nu a fost pus corect, "domn profesor" e bolnav si abia poate merge singur" etc., toate acestea sunt elemente care pot duce la anularea condamanarii si apoi sa fie pedepsiti cei vinovati, sunt argumentele enumerate de Mihai Gadea.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare.

De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare. Curtea de Apel Bucuresti a dispus totodata confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, "care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini".

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati, situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D si constructiile aferente, precum si de alte doua terenuri si constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp si, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B. Judecatorii au mai decis confiscarea imobilului situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr.25 - 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1986,25 mp, care vor trece in patrimoniul statului. Totodata, instanta a confiscat de la Camelia si Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.