Presedintele Traian Basescu a intervenit telefonic, duminica seara, la emisiunea Actualitatea Romaneasca de la B1 Tv, moderata de Sorina Matei, seful statului afirmand ca in timpul celor zece ani de mandat nu a existat niciodata vreo interventie a sa in favoarea vreunei persoane. Precizarile presedintelui au venit in contextul in care directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, a declarat in timpul emisiunii ca dupa incheierea mandatului de la Palatul Cotroceni, Traian Basescu va trebui sa raspunda pentru fapte de trafic de influenta.

Traian BasescuFoto: Presidency.ro

Traian Basescu a intervenit insa telefonic, spunand "Renuntati la optimism. Ati afirmat mai inainte ca sigur si Basescu o sa dea cu subsemnatul pentru trafic de influenta. Nu veti gasi in zece ani o astfel de interventie. Aveti libertatea sa spuneti ce vreti. Nu a existat in zece ani nicio interventie in favoarea cuiva pentru ca numai asa am reusit sa-mi fac treaba. Ma refer la afirmatia care m-a privit din interventia lui Adrian Moraru. Stiu ca sunt destui care vor sa distruga cat se poate din ce am facut in mandat. Presedintele Romaniei din ultimii zece ani nu a practicat acest tip de interventii, cand am facut interventii in Guvern le-am facut institutional. Uitati povestea asta. Am intervenit ca sa il linistesc pe domnul Moraru. Vad bucuria unora sa ma lezeze in ultimele zile de mandat. Daca stie cineva ca am facut interventii in favoarea unui om de afaceri sa sune si sa spuna pe postul dumneavoastra."

Traian Basescu in direct prin telefon la B1 Tv:

Traian Basescu nu a comentat cazul sefei DIICOT, Alina Bica, cercetata pentru abuz in serviciu si aflata in arest, motivand ca "Nu discut acest dosar pentru ca nu ma priveste. Nu am libertatea sa discut o actiune a DNA."

Inregistrarea integrala a emisiunii Actualitatea Romaneasca de duminica, 23 noiembrie, aici.