Marian Vanghelie a povestit, joi seara, la Realitatea TV, un scurt episod din timpul negocierilor cu OMV, acuzandu-l pe Victor Ponta ca-l sabota pe Lucian Isar, ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, care conducea negocierile.

"S-a dus la masa la negocieri cu OMV si el, in calitate de ministru delegat, negocia cu OMV, nu era multumit de ce propuneaua cestia, iar Victor Ponta, care era cu el, le face cu ochiul. Atunci Isar s-a dus acasa si si-a dat demisia", a declarat Vanghelie.

In august 2012, Isar isi dadea demisia din functia de ministru dupa neintelegeri repetate cu Victor Ponta. El s-a facut remarcat in cadrul Guvernului Ponta prin intalnirile avute in diverse colturi ale lumii incercand sa convinga investitorii straini sa vina sa investeasca in Romania.

Potrivit unor apropiati ai cercurilor guvernamentale, Isar era la acel moment extrem de dezamagit de modul in care intelegea Guvern sa isi indeplineasca mandatul. "A adus oameni de la firme private care au acceptat sa lucreze pentru 1500 de lei numai ca sa faca lobby Romaniei. A calatorit din China pana in SUA ca sa convinga oamenii de afaeri sa vina in Romania pentru ca e un mediu de business solid. Acum, cei care au venit alaturi de Lucian probabil ca vor pleca si ei. Pacat de cercul acesta care s-a inchis faca ca Isar sau Ponta sa aiba vreo vina", au spus surse din MECMA pentru HotNews.ro.

Lucian Isar a fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri. Lucian Isar este absolvent al Academiei de Studii Economice, Bucuresti, sectia Finante si Banci si masterand in Matematica Finantelor in cadrul Universitatii Oxford. In trecut, Isar a detinut pozitia de vicepresedinte si Head of Trading Unit la Citibank si director executiv al Departamentului de Piete Globale al Bancpost.