Cel care pierde in urma excluderii lui Mircea Geoana, Dan Sova si Marian Vanghelie din PSD este chiar partidul, declara la RFI europarlamentarul Catalin Ivan. El considera ca locul celor trei este in PSD si ca atacurile lor de dupa excludere afecteaza formatiunea.

Catalin Ivan spune ca s-a opus in Comitetul Executiv excluderii celor trei din PSD: "Eu sunt printre cei care au votat impotriva excluderilor, pentru ca am considerat ca nu ajuta la nimic. Iesirile de dupa excludere ale domnului Geoana si ale domnului Vanghelie arata foarte clar ca nu aveam nevoie in acest moment de astfel de atacuri din partea unor colegi, fosti colegi, pentru ca acum nu mai sunt in partid, in conditiile in care sunt oameni care si-au facut treaba in campania electorala. A fost o suparare foarte mare legata de iesirile publice din ziua imediat de dupa vot, lunea de dupa aflarea rezultatelor. Poate n-au fost iesiri colegiale, se poate discuta. Am spus in mai multe randuri ca o sanctiune as fi votat si eu, daca ar fi fost vorba de o suspendare sau o prelungire a suspendarii, dar in nici un caz pentru excluderi. Sa excluzi un om din partid este ultima, cea mai grava sanctiune pe care poate s-o dea partidul unui membru al sau. Pana la excludere sunt foarte multe alte sanctiuni, se parcurg niste etape, niste pasi si eu unul nu am fost de acord cu excluderile".

Pe de alta parte, acesta afirma ca Liviu Dragnea a avut "toate posibilitatile din lume" sa reformeze PSD-ul, iar acum nu poate genera un proiect nou pentru partid.

El e convins pe de alta parte ca sunt "sanse mici" ca Victor Ponta sa candideze la Congresul din martie. Liderul PSD si-a depus mandatul la Comitetul Executiv, dar "noi am insistat sa ramana in fruntea partidului pana la Congres", precizeaza Ivan.

Continuarea pe www.rfi.ro.