Sebastian Ghita a declarat, duminica seara, la Romania TV, ca din luna ianuarie va incepe strangerea de semnaturi pentru o noua formatiune de stanga. Omul de afaceri mai spune ca Victor Ponta era si este chemat sa reformeze acest partid, sa ii dea o directie si o sansa noua si spune ca nu se va mai intoarce in PSD ca atata timp cat Partidul Social Democrat nu va fi "reformat".

Sebastian GhitaFoto: HotNews / DP

"Senzatia mea a fost de la inceput ca Victor Ponta nu e PSD. Victor Ponta era si este chemat sa reformeze acest partid, sa ii dea o directie si o sansa noua. Am plecat din partid in primul rand pentru ca asta am simtit eu de la oameni si din partea votului. Doi, pentru ca nu sunt un membru de partid obisnuit. Oriunde m-au asezat in PSD-ul asta, vicepresedinte, sef la Prahova, nesef, mogul, nu am gasit incadrare pentru mine in acest partid", a declaratomul din spatele Romania TV.

"Intr-un PSD nereformat, acuzat de comunism, nu-i adevarat, nu este asa, dar astea sunt acuzele, de faptul ca noi cultivam o atitudine pro coruptie, iar nu e adevarat, intr-un partid care nu impune reguli si care da impresia ca se lupta contra procurorilor nu ma pot intoarce. Dupa cum vedeti, am si pornit pe acest drum. Nu vad o astfel de solutie... fara ca eu sa conduc sau sa fie partidul lui Ghita... O sa incerc sa conving multi oameni tineri care nu au fost in partide sa faca un partid. Am avut aceasta discutie cu domnul Ponta despre perceptia asupra mea, despre relatia dintre mine si dansul si despre pozitia mea in partid si in urma acestei discutii, am decis sa imi dau demisia. Victor Ponta e un tip curajos si nu a incercat sa arunce vina pe mine", a adaugat, la Romania TV, Sebastian Ghita.

Deputatul fost PSD-ist Sebastian Ghita si echipa de campanie a lui Victor Ponta au adus, joinoapte, in clubul bucurestean Fratelli, 800 de tineri care l-au sprijinit pe premier in campania electorala prezidentiala, omul de afaceri sugerand constructia unei noi structuri politice fara oameni ca fostul presedinte Ion Iliescu sau primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. Informatiile au fost publicate deevz.ro, care citeaza surse participante la eveniment.

18.000 de tineri sub 30 de ani au lucrat in campania lui Victor Ponta, potrivit evz.ro.

In club, Ghita a vorbit in fata tinerilor la inceperea evenimentului strigand : "Vanghelie e aici?""Iliescu e aici ?" "Nuuuuu !!!", au raspuns cei prezenti.

Sebastian Ghita, patetic, a recitat o strofa din poezia "Doina" de Eminescu si le-a multumit pentru ca l-au sustinut pe Ponta.

Potrivit unor participanti, Ghita le-a sugerat ca o noua structura politica a tinerilor va aparea curand si, in acelasi discurs, a cerut ca tinerii din Romania si firmele mici romanesti sa aiba sanse egale in fata autoritatilor romane cu firmele si investitorii straini.

In acelasi ton politic, Ghita le-a spus tinerilor ca Romania are nevoie de investitii straine, dar ca ei trebuie sa promoveze si sa protejeze tinerii din Romania care vor sa munceasca si sa aiba un viitor in tara lor.

Petrecerea a durat pana la 5.00 dimineata. Multe dintre pozele facute de Ghita cu tinerii din judete au fost postate pe Facebook.