Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat, joi, la Antena 3, ca promisiunile facute in campania electorala sunt respectate si nu vor fi crescute taxele in 2015. De asemenea, Ioana Petrescu a sustinut ca evaziunea fiscala a scazut, insa nu a putut da cifre: "Evaziunea fiscala a scazut. Nu pot sa stiu toate cifrele pe de rost. Colectarile sunt conform planului, directia anti-frauda isi face treaba. Cand vedeti actiunile cu Politia, cu Parchetul, la baza au stat actiuni anti-frauda."

Ministrul Finantelor, Ioana PetrescuFoto: Guvernul Romaniei

"Am spus ca reducem CAS, nu introducem taxe si facem MTO, am avut dreptate. In tot timpul acesta, au fost doar voci care ne-au acuzat ca o sa crestem taxe. Si nu au avut dreptate", a afirmat Ioana Petrescu.

Prezenta in emisiune, Elena Cristian, redactorul sef al revistei Income, a amintit ca in urma cu un an, Ioana Petrescu a declarat "razboi" evaziunii fiscale: "Din pacate, a trecut un an si evaziunea fiscala a crescut. Am date de la Consiliu Fiscal", a sustinut Elena Cristian.

"Nu este adevarat. Datele de la Consiliul Fiscal spun ca au scazut. La fel si datele de la SRI", a fost replica Ioanei Petrescu. Intrebata cu cat a scazut evaziunea fiscala si la ce nivel se afla anterior, Ioana Petrescu a raspuns ca "Evaziunea fiscala a scazut. Nu pot sa stiu toate cifrele pe de rost. Colectarile sunt conform planului, directia anti-frauda isi face treaba. Cand vedeti actiunile cu Politia, cu Parchetul, la baza au stat actiuni anti-frauda."