Europarlamentarul PSD, Catalin Ivan, a avut un schimb de replici in direct la Antena 3 cu purtatoare de cuvant PSD Gabriela Firea, pe tema propunerii lui Liviu Dragnea ca presedintii de consilii judetene sa nu mai poata fi si lideri ai organizatiilor judetene ale PSD. El a explicat, in emisiunea "100 de minute", ca nu este de acord cu aceasta idee si a subliniat din nou ca "baronii" nu exista si acestia sunt "oameni cu voturi in spate", potrivit Antena3.ro.

"Este o greseala fundamentala sa discuti despre reformarea partidului si astfel de masuri si sa le lansezi public inainte sa le discuti in partid. Nu a fost o dezbatere, un proiect discutat cu cei vizati, cu membrii de partid, sa vedem daca este in regula, daca nu, daca sunt alte propuneri. Acuma, lansata public, este o discutie pe care o avem cu totii. Este pripit si nu rezolva situatia daca limitezi mandatele alesilor. Nu cred ca este o solutie ca presedintele CJ sa nu fie presedinte de partid. Vad acum ca preluam din limbajul Monicai Macovei. Acum exista "baroni". Acesti "baroni" nu exista, am mai zis. Sunt oameni care au primit increderea cetatenilor din orasul respectiv, nu sunt baroni, sunt oameni cu voturi in spate. Daca preluam discursul Monicai Macovei nu o sa castigam mai multe voturi," a declarat Ivan.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a explicat ca parlamentarii PSD sunt alaturi de conducerea partidului, Victor Ponta si Liviu Dragnea, in aplicarea proiectului de modernizare a PSD, pozitie criticata de fostul purtator de cuvant al PSD, Catalin Ivan.

"Doamna Firea face o greseala de comunicare. Da o declaratie personala, sub sigla de purtator de cuvant al PSD. Declaratia dansei este personala. Nu s-a discutat in partid, ca sa fie o pozitie oficiala trebuie sa fie asumata de partid. Doamna Firea a vorbit ca senator.Domnul Dragnea a fost trei mandate consecutiv presedinte al CJ Teleorman."

Firea a explicat ca pozitia exprimata in comunicat nu este a ei personala, ci a partidului, doar ca Ivan nu o stie, pentru ca nu face parte din BPN.

"Nu vreau sa va deranjez emisiunea, nu am acest bizar obicei de a imi completa colegii din studio, eu nu am dat o declaratie in nume personal, nici in calitate de senator, nici in calitate de vicepresedinte. Aceasta declaratie este asumata de presedintele partidului si este rezultatul discutiei din BPN-ul care a avut loc in urma cu cateva zile. Domnul Ivan nu face parte din BPN, de aceea nu stia de aceasta pozitie. Nu mi-as permite sa am pareri personale in legatura cu tot partidul. E normal ca forurile de conducere sa aiba pozitii, au fost discutii si ieri si azi dimineata si un comunicat, semnat de mine ca purtator de cuvant al PSD."

Catalin Ivan a contrazis-o pe Gabriela Firea si a explicat ca este membru in BPN, dar ca o astfel de idee trebuie discutata in CEX, nu in BPN.

"Sunt membru in BPN, pentru ca sunt lider grupului din Parlamentul European. Dar o astfel de discutie trebuie purtata in CEX, nu in BPN."

Citeste si: