Liberalul Ludovic Orban, candidat la sefia PNL, a declarat la Realitatea TV ca nu renunta la cursa pentru sefia partidului si crede in sansele sale. Intrebat ce va face in cazul in care Alina Gorghiu va castiga sefia partidului, Orban a spus ca va ramane in partid si alaturi de liderii sai asa cum a facut intotdeauna "fie ca a avut vreo functie in partid, fie ca nu".

Alina Gorghiu si Ludovic OrbanFoto: Captura Realitatea TV

"Aceasta candidatura este pentru a castiga. Nu atata pentru mine cat pentru vechiul Partid National Liberal. Va promit insa ca Marele Partid National Liberal va fi principalul partener al presedintelui Klaus Iohannis", a declarat Orban.

De ce crede Orban ca ar emrita sa fie seful liberalilor: "Sunt un liberal vechi si cunoscut, nu m-am imbogatit de pe urma pozitiilor avute si nu exista niciun scandal de coruptie legat de numele meu, traiesc modest si sunt apropiat de oameni..."

In timpul emisiunii a avut loc si un scurt dialog intre Ludovic Orban, prezent in platou, si Alina Gorghiu care a intervenit telefonic. Orban a intrebat-o pe Gorghiu daca ar fi candidat si daca presedintele Klaus Iohannis nu si-ar fi anuntat sprijinul pentru candidatura sa, iar Gorghiu a evitat un raspuns direct spunand doar ca este onorata de faptul ca presedintele Iohannis o sustine, "asa cum sunt invidioasa si ca domnul Crin Antonescu va sustine pe domneavoastra".

Declaratii Orban:

  • Exista o anumita respingere a electoratului fata de mai multi lideri ai partidului, in special veniti de la PDL. Trebuie sa crestem o alta generatie de lideri politici.
  • Basescu ar trebui sa se retraga din viata publica daca are bun simt. Imi doresc anticipate.
  • Sunt un brand liberal, sunt vechi si cunoscut, nu m-am imbogatit de pe urma pozitiilor avute si nu exista niciun scandal de coruptie legat de numele meu, traiesc modest si sunt apropiat de oameni.
  • Accept un tanar la presedintia partidului numai daca acesta este mai bun decat mine.

Alina Gorghiu, interventie telefonica la Realitatea TV:

  • Este o decizie pe care am luat-o azi, dar de foarte multa vreme ma gandesc la acest pas. Am fost incurajata de foarte multi colegi.
  • Generatia mea este capabila sa faca politica la acest nivel si am dovedit asta. Nu este vorba insa despre generatii si despre vreun atac la adresa altor generatii. Nici nu vreau sa-mi arog eu vreo reprezentare a vreunei generatii.
  • Trebuie sa inlaturam ideea de monopol a deciziei a unui grup restrans. Sunt multe persoane capabile in PNL care pot sa asigure acest interimat.
  • Stiu ca ma intrat intr-o cursa grea.
  • Ma bucur de sustinerea pe care mi-o acorda domnul presedinte Klaus Iohannis

Crin Antonescu, interventie telefonica: Am o optiune, dar nu un proiect. Votul meu va merge catre Ludovic Orban

Teodor Atanasiu, interventie telefonica: O sustin pe Alina Gorghiu.