Co-presedintele PNL Alina Gorghiu s-a declarat "convinsa", luni seara, ca "nu va trece primavara" fara ca guvernul Victor Ponta sa fie demis si si-a exprimat convingerea ca presedintele Klaus Iohannis intelege jocul "straveziu" al primului ministru, care "flutura ramuri de maslini".

Alina GorghiuFoto: Captura Realitatea TV

"Eu nu cred ca trece primavara si nu dam Guvernul Ponta jos. Ne-om mai vedea prin emisiuni. Ponta este un fel de lup in straie de bunicuta, nu stie cum sa faca ca sa ajunga la merinde. Nu pot sa cred ca telespectatorii dvs si restul electoratului care au crezut in KI nu-l pricepe", a spus copresedinta PNL.

"Ramurii de maslini din partea dl Ponta i-am vazut si i-a fluturat cat se poate de evident", dar nu mai crede nimeni in "buna credinta" a sa, a spus Gorghiu, invitata la emisiunea lui Rares Bogdan de la Realitatea TV.

"Nu vreau sa dau date exacte dar (...) in cateva luni lucrurile astea vor fi transate printr-o motiune de cenzura, prin vointa parlamentarilor", a spus ea, subliniind insa ca "nu aducem traseisti, sa nu se sperie nimeni".

Aceasta a argumentat ca "fiecare zi cu dl. Ponta la Palatul Victoria se transforma in pierderi pentru cetatenii Romaniei, fiecare zi costa economia, imaginea publica a romanilor in afara granitelor".

In ceea ce priveste ideea lui Victor Ponta de a chema la dialog opozitia pentru Codul electoral, Alina Gorghiu s-a declarat osor "jenata" de "apetenta spre dialog" a primului ministru, "acum, cand mandatul domniei sale e spre final".

"E disperarea tipica pentru un om la final de mandat, la final de cariera politica", a comentat ea.

In opinia sa, actiunile lui Victor Ponta tin de o strategie de imagine "stravezie" in care nici presedintele Klaus Iohannis, "nici PNL si nici electoratul care a crezut in noi nu crede".

In opinia sa, "Victor Ponta e un fel de lup in straie de bunicuta si se chinuie sa joace rolul acesta ca sa ramana la merinde".

Despre cazul lui Tudor Chiuariu

"Am avut o discutie cu Tudor. Orice om care a fost membru ceva vreme in PNL si tine la PNL va intelege rigorile de imagine, de integritate, pe care le impune acest partid si sunt absolut convinsa ca decizia domniei sale va fi in concordanta cu lucrurile acestea".

Alina Gorghiu,intrebata de moderator ce ar face in situatia in care Traian Basescu si-ar dori intrarea in PNL: Nu cred ca Traian Basescu isi doreste asta, cum nici PNL-ul nu se omoara dupa domnia sa. Nu este posibil asa ceva.

"Astazi chiar i-am spus presedintelui Iohannis ca as vrea sa cred ca premierul in functie va organiza alegeri partiale, nu fiindca asa vrea PNL ci fiindca asa spune legea. Nu poti sa te folosesti de lege cand iti convine doar", a incheiat Gorghiu.