Presedintele PMP Elena Udrea a declarat miercuri seara, invitata in studioul B1TV, ca isi asuma relatia cu fosta sefa DIICOT Alina Bica, precum isi asuma si faptul ca a fost casatorita timp de 10 ani cu Dorin Cocos. Totodata, Udrea sustine ca nu a stiut faptul ca Alina Bica, in 2010, facea parte din consiliul ANRP si ca este dispusa sa le raspunda procurorilor anticoruptiei pe acest subiect.

Elena Udrea, la B1TVFoto: Captura B1TV

"Daca CSM crede ca un procuror nu poate merge cu un prieten la cumparaturi in alta tara, este alta discutie. Fotografiile au fost prezentat in campania electorala. Nu am niciun verdict cine se afla in spatele acelor fotografii. E o mare diferenta, putem avea prieteni, putem avea sefi, pe cineva in familie, care chiar daca are fapte penale, nu raspunzi pentru ele", a spus liderul PMP in cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt".

"Eu am incercat sa spun ca daca exista o curiozitate legitima, eu sunt gata sa raspund, imi doresc ca lucrurile sa fie lamurite, e foarte important pentru mine sa nu existe aceste speculatii. Nu am stiut ca Alina Bica, in 2010, facea parte din consiliul ANRP. Sunt dispusa sa raspund la DNA", a declarat Elena Udrea.

"Imi asum relatia cu Alina Bica, asa cum imi asum faptul ca am fost casatorita 10 ani cu Dorin Cocos. E incorect sa fiu implicata in aceasta poveste, cat timp am spsu tot ce stiam ca se intampla incorect in ANRP (...) Am vorbit cu Ioan Oltean despre Alina Bica. Va spun, eu am fost unul dintre cei mai prudenti oameni politici. Nu poti sa spui ca daca tu cunosti o persoana, stii tot ce face ea", a adaugat presedinta PMP.

Despre presedintele Iohannis si relatia acestuia cu Victor Ponta si PSD

Elena Udrea crede ca presedintele Klaus Iohannis este incompatibil din punctul ei de vedere "fiindca a facut parte si dintr-un consiliu de administrare al pietelor, dar ca nu este in pericol sa isi piarda functia fiindca este aparat de imunitate". Udrea il ataca pe Iohannis si spune ca acesta nu are respect fata de lege fiindca ar fi ales sa fie judecat cazul sau inainte de a deveni presedinte.

Presedinta PMP mai crede ca "exista o colaborare suspecata intre presedinte si premier" si-i aminteste presedintelui ca lumea a dat un vot anti-Ponta si anti-PSD si ca ar trebui sa tina cont de acest lucru.