Marian Vanghelie a afirmat ca Victor Ponta nu va putea fi dat jos de la conducerea PSD decat daca "psd-isitii suparati" vin sa protesteze in fata sediului partidului.

"Ce se face Victor daca se strang 5.000 de oameni la sediul de partid, psd-isit suparati? Nu veti putea sa-l dati jos pe Victor Ponta decat daca iesiti in strada", a spus Vanghelie, invitat la Realitatea TV.

El l-a acuzat pe Victor Ponta ca este in stare sa amane congresul PSD pentru alegerea unei noi conduceri "pana in 2017" doar pentru a-si pastra scaunul.

In opinia sa, Victor Ponta este mai nociv decat Traian Basescu: "Daca maine am de ales intre Victor si Traian Basescu, eu maine il aleg pe Basescu".

Vanghelie a afirmat ca il stie foarte bine pe Victor Ponta - "imi dau doctoratul in el" - precizand ca Adrian Nastase l-a rugat in anii 2000, cand l-a pus sef la Corpul de Control, sa-l ajute sa devina presedinte la tineretul social-democrat.

Dupa ce a capatat functia, comportamentul lui Ponta fata de el s-a schimbat deoarece "avea complexul ca l-am ajutat", a sustinut primarul sectorului 5, adaugand ca actualul sef al PSD "are complexul asta cu toti din partid care au fost sefii lui, care sunt mai buni ca el".

"Ii transmit l;ui Victor sa aiba mare grija (...) Victore, nu scapi, crede-ma te rog frumos, m-ai subestimat!", a mai spus Marian Vanghelie, inainte de a adauga ca Sebastian Ghita este "un infractor".

In aceeasi seara, la B1 TV a fost invitat celalalt disident important din randul social-democratilor, Mircea Geoana, care a acuzat peste tot unde este vorba de contracte publice "castiga firmele de casa ale lui Ponta si Dragnea".

El s-a intrebat "cum casitga Asesoft peste tot in tara" si a spus ca "PSD a ajuns acronimul de la Ponta Sarbu Dragnea".