Marian Oprisan, vice-presedinte PSD, a incercat sa explice la Jocuri de putere" (Realitatea TV) cum s-a ajuns la titulatura de "baroni locali" sustinand ca a fost o miscare strategica a lui Adrian Nastase, premier la acea vreme, care a incercata stfel sa distraga atentia de la problemele reale ale Guvernului. Mai mult, Oprisan sustine ca intre 2000-2004, Guvernul Nastase si-ar fi cumparat bunavointa presei centrale dand publicitate de peste 66 de milioane de dolari.

Marian OprisanFoto: AGERPRES

"Peste 66 de milioane de dolari s-au dat atunci catre presa prin publictate. Atunci s-a putut prin diverse programe guvernamentale... Nastase incerca sa scape de problemele de la Bucuresti, de faptul ca nu faceau ce trebuia si a inventat treaba asta intr-o conferinta de presa zicand 'sa mai terminam si cu tarii astia din teritoriu', iar de aici presa a preluat mesajul si s-a tot discutat despre 'baronii locali'. Erau ziaristi care scriau zilnic despre noi tot felul de prostii numai ca sa distraga atentia... Credeti ca toata presa traieste doar din publicitate de la firmele private?!", a declarat Oprisan.

Oprisan: Nastase a fost condamnat corect

Vicepresedintele PSD, care se afla de luni bune in conflict cu Adrian Nastase, crede ca fostul lider PSD a fost condamnat corect:

"Nu stiu daca exista probe directe sau indirecte în "Trofeul Calității", dar vreau "Dosarul Zambaccian" există probe indubitabile. A fost condamnat corect".

Oprisan crede ca DNA-ul sub conducerea Codrutei Kovesi functioneaza corect si independent, dar considera ca sub conducerea lui Daniel Morar "se primeau si comenzi politice".