Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca in CSAT nu ar trebui discutate dosare penale, facand referire la posibilitatea discutarii intr-o viitoare sedinta a acestui organism despre acuzatiile Elenei Udrea la adresa serviciilor secrete.

"Eu cred ca in CSAT nu trebuie discutate dosare penale. Daca sunt dosare penale, (...), nu CSAT. Deci nu stiu sa va raspund la aceasta... Pana azi, nu exista o asemenea propunere. Daca va exista ceva care tine de siguranta nationala, vom discuta, daca nu, tot ceea ce tine de justitie nu intra in atributiile CSAT. Si nu e cazul sa discutam la CSAT dosare, denunturi si batalii de acest gen", a spus Ponta la Romania TV, intrebat daca in sedinta CSAT din primavara se vor discuta acuzatiile Elenei Udrea la adresa serviciilor secrete, asa cum a spus presedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Premierul a adaugat ca va participa la sedinta Parlamentului de luni unde presedintele va tine un discurs.

In alta ordine de idei, premierul Victor Ponta a mentionat ca si fostul presedinte Traian Basescu ar trebui tras la raspundere pentru ca "regimul Traian Basescu, prin reprezentantii sai - domnul Basescu, doamna Udrea si altii - au comis nenumarate incalcari de legi, de principii democratice" si ca isi doreste sa se faca dreptate pana la capat, chiar daca se face un pic mai tarziu.