SUA se bazeaza pe Romania ca pe cel mai de incredere partener din regiune, a declarat premierul Ponta la Antena 3, dupa discutii cu seful Pentagon si directorul CIA, adaugand, dupa semnarea acordului de la Minsk, ca nimeni nu-si face iluzii ca acordul este 100% garantie ca toate problemele din regiune s-au rezolvat, potrivit Mediafax.

Intrebat daca exista ingrijorari in prezent ca evolutia din regiune ar putea degenera chiar si dupa semnarea acordului de la Minsk, premierul Victor Ponta, aflat la Washington, a raspuns ca da.

"Categoric da si cred ca nimeni nu-si face iluzii - nici in Romania, nici la Washington - ca ce s-a semnat astazi este 100% ca s-au rezolvat toate problemele in regiune. Sa dea Dumnezeu sa fie asa, dar acorduri s-au mai vazut destule si, dupa aceea, in realitate lucrurile nu au stat asa", a spus Ponta la Antena 3.

El a sustinut ca Statele Unite ale Americii se bazeaza pe Romania si il considera drept cel mai de incredere partener din regiune. In acelasi timp, seful Guvernului a precizat ca, in Romania, nu a inceput un proces de incorporare a barbatilor in armata, cum au aparut unele informatii, si ca despre asa ceva nu s-a discutat in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, fiind insa vorba despre "legile in vigoare care privesc pregatirea populatiei civile pentru orice fel de situatii de urgenta".

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat joi ca s-a ajuns la un acord, la Minsk, pentru incetarea ostilitatilor in Ucraina incepand din 15 februarie. NATO si Statelor Unite au salutat Acordul de la Minsk, exprimand insa scepticism privind aplicarea documentului, iar Pentagonul a anuntat ca va trimite 600 de militari in Ucraina, in martie, pentru antrenarea trupelor ucrainene implicate in conflictul separatist.