UDMR nu a facut nicio intelegere pentru sustinerea Guvernului Ponta in 2015, a anuntat liderul formatiunii, Kelemen Hunor. Acesta a declarat, in cadrul emisiunii "Lumini si umbre" realizata de Dan Andronic la B1 TV, ca partidul pe care il conduce nu face parte din majoritate, astfel ca nu s-a parafat nicio intelegere pentru anul in curs cu Guvernul Ponta, pentru o sustinere parlamentara sau de alta natura. In schimb, Kelemen s-a intalnit recent cu liderii noului PNL, Vasile Blaga si Alina Gorghiu, cu care a discutat aspecte ce tin de sistemul electoral, printre care renuntarea la votul uninominal.

Kelemen Hunor la B1 TVFoto: Captura B1TV

"Eu am avut o promisiune, care era si o promisiune de bun simt anul trecut, cand am iesit noi de la guvernare, pentru ca am iesit luand noi aceasta decizie, nu fiind dati afara. Am spus ca la investitura Guvernului veti avea votul nostru. Si la buget, am spus ca vom sustine bugetul, si pentru 2015 nu am facut nicio intelegere, nu facem parte din majoritate, pentru 2015 acum nu exista nicio intelegere, nici de sustinere parlamentara, nici de alta natura", a spus Kelemen Hunor, potrivit B1.ro.

O intelegere a avut in schimb, in cadrul unei intalniri recente, cu liderii noului PNL, Vasile Blaga si Alina Gorghiu. Liderul UDMR Kelemen Hunor a cazut de acord impreuna cu acestia asupra unor aspecte ce tin de schimbarea sistemului electoral.

"Am discutat de sistemul electoral si despre posibilitatea de a schimba sistemul electoral in perioada urmatoare si am cazut de acord ca si ei si noi sustinem principiul reprezentarii proportionale", a adaugat liderul UDMR.

"Noi sustinem sa ne intoarcem pe lista judeteana, lista de partid si cu o nuanta importanta - sa existe si o lista nationala pentru ultimul tur de repartizare a mandatelor din voturile care raman neutilizate. Echilibrarea sa se faca de pe o lista nationala", a punctat acesta.