Valcov a mai anuntat ca de la 1 ianuarie 2016 produsele de baza vor fi mai ieftine cu 20%, iar majoritatea produselor cu 6%.
Declaratii Valcov:
- Ma voi intalni cu presedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre codul Fiscal si bugetul de stat.
- In septembrie vom prezenta bugetul pe 2 ani
- Maine vom prezenta in grupurile parlamentare Codul Fiscal
- De la 1 ianuarie 2016 produsele de baza vor fi mai ieftine cu 20%, iar majoritatea produselor cu 6%.
- Reducerea TVA ii va avantaja pe cei cu venituri mici
A ajunge la media UE inseamna sa ajungi in 5 ani la macar PIB actual x 5 (in conditiile in care PIB UE creste doar cu 20% in 10 ani. Ceea ce in mod evident e o aberatie.
Ar avea sens doar daca populatia romaniei s-ar reduce la 30% din cit e acum, iar cei ramasi ar produce cit produce acum tot poporul. Adica sa emigreze sau sa moara toti pensionarii, asistatii sociali, etc. Si tot n-ar fi deajuns...
De aia zic, afirmatia asta e oricum din categoria fantasticului. Nu se poate nici macar teoretic creste PIB-ul de 5 ori in 10 ani cind populatia activa e in scadere, din urma vin tot mai putini copii, pregatirea scolara e din ce in ce mai slaba, cei apti de munca emigreaza pe capete in UE. Si daca se decid miine americanii sa investeasca 5000 de miliarde de dolari in romania, tot n-are cum creste PIB-ul ca n-ai cu cine.
jigodiile mint de ingheata apele pentru a mai trage de timp, aplicind vechiul principiu brevetat de ceausescu si sinistra sa: "mai da-le o suta!", cu singura modificare ca astia mai dau o SULA.
Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi Romania dupa 10 ani de tiranie P$D-ista.
Cu putin noroc vor fi arestati cu totii.
Suntem o tara de creduli si de postaci pe net ...
Desi PIB-ul per capita al Romaniei de doar 7.000 euro (fata de 11.000 euro in Ungaria sau 30.000 de euro in Irlanda) nu ne recomanda ca o tara saturata de investitii straine, iata ca investitorii straini apreciaza ca nu mai au viitor pe piata locala si ezita sa vina cu mai multi bani decat retrag, asa cum s-a intamplat in anii precedenti.
De cand a inceput criza, in 2009, investitiile straine directe s-au prabusit pana la un nivel de 2-3 mld. euro, iar pretentiile investitorilor straini asupra companiilor din Romania s-au diminuat si ele semnificativ, pana la un nivel de 0,5-1,3 mld. euro in perioada 2009-2012. Numai ca in 2013 investitorii straini au castigat din participatiile la capital si din dobanzi in total 2,8 mld. euro, aducand in acelasi an in tara doar 2,7 mld. euro participatii la capital si credite intragrup. Iar tendinta s-a accentuat in 2014, cand banii adusi au fost de 2,1 mld. euro pe primele 11 luni, in timp ce banii retrasi au fost de 2,7 mld. euro in aceeasi perioada.
Investitiile straine directe includ participatiile la capital si creditele intragrup. In 2014 surpriza negativa a venit chiar de la creditele intragrup, care pentru prima data in ultimii 20 de ani au consemnat o pozitie negativa de aproape 300 mil. euro fata de intrari intre 1 si 4 mld. euro in perioada 2005-2008. Cu alte cuvinte, investitorii straini pentru prima data si-au redus liniile de finantare ale filialelor locale cu 300 mil. euro, fapt consemnat, de altfel, sec in comunicatul BNR privind balanta de plati pe 11 luni in 2014: "creditele intragrup ale nerezidentilor au inregistrat o valoare negativa de 242 mil. euro (net)". Ce inseamna asta? Pur si simplu filialele locale ale unor multinationale de bunuri de larg consum, de constructii de automobile sau ciment au rambursat liniile de credit catre companiile-mama pentru ca, probabil, nu au nevoi
Romania e divizata intr-o jumatate europeana (orasele in general) si o jumatate arhaica (satele traditionale, cu forta de munca ocupata preponderent in agricultura de subzistenta). Ce produce agricultura de subzistenta nici nu intra in PIB.
Sa depasesti media europeana fara a integra complet in circuitul economic jumatatea arhaica de la sat inseamna ca jumatatea europeana sa fie la dublul mediei europene PIB/locuitor.
Eu astept solutiile guvernului pentru ambele variante posibile.
zic si io....
Cat de nesimtit trebuie sa fii sa emiti o asemenea gogomanie?
Poate idiotul mizeaza pe un razboi global, in urma caruia tarile civilizate sa fie distruse complet, si in felul asta vom avea un PIB similar.
MF a planificat sa imprumute in februarie 5 mld. de lei de pe piata interna, cea mai mare valoare a emisiunilor brute din ultimii patru ani, suma fiind peste nivelul programat pentru ianuarie, de 3,6 mld. lei.
Trezoreria intentioneaza sa atraga in 2015 de pe pietele internationale imprumuturi externe prin programul MTN de 2,5-3 mld. de euro. Necesarul de finantare total este de aproximativ 50 mld. lei in acest an. In iulie ajung la maturitate obligatiuni in euro emise pe piata locala de aproape 900 mil. euro. Un alt varf de plata al datoriei va fi in octombrie, cand ajungand la scadenta titluri de stat de peste 7 mld. de lei.
Cumulat, portofoliul de obligatiuni externe lansate de Ministerul Finantelor care ajung la scadenta in urmatorii zece ani a ajuns la pragul de 14 mld. euro, un volum record !
Ponderea imprumuturilor in euro in structura datoriei publice guvernamentale a crescut in ultimii ani spre 50%, nivel comparabil cu cel al imprumuturilor in lei, care au depasit 100 mld. lei. Ponderea imprumuturilor in euro era in 2008 mai mica de 30% din structura datoriei publice guvernamentale, iar la sfarsitul lunii noiembrie 2014 a ajuns la aproximativ 47%, respectiv 124,7 mld. lei. Datoria denominata in lei a ajuns anul trecut la 113,8 mld. lei, respectiv 43% din total. Pe de alta parte, imprumuturile in dolari reprezentau 9% din total, respectiv 24 mld. lei, iar datoria publica exprimata in franci elvetieni era la sfarsitul lunii noiembrie de 64,2 mil. lei. Datoria publica guvernamentala a totalizat 265,6 mld. lei in noiembrie 2014, iar datoria publica totala a depasit 280 mld. lei.
Veseli, nevoie mare!
Sila!
Iar "Viziunea multianuala" se va transforma intr-un amarat de Buget pe 2016 prezentat in Parlament abia in 27 decembrie 2015, cu 3 zile inainte de Anul Nou....
Chiar nici un cititor de la P$S ?
Pana nu incepem sa producem doar o sa acumulam datorii, cu putin efort reusim sa ii intrecem la datorii pe greci, macar pe aia ii mai ajuta turismul si maslinele, noi o sa terminam padurile de vandut si gata putem sa plecam.
Cei cu credite in Euro si $ o sa planga, pe zi ce trece leul isi pierde din incredere.
Boul asta se apuca de imprumuturi si uita ca el produce lei nu euro, deci datoria o sa fie si mai mare.
In cazul $ este deja cu 20% mai mare si asta doar in cateva saptamani.
Astia trebuie adusi in pta. Constitutiei si executati, glontul sa-l plateasca familia.
Sunt patetici, jalnici si nivelul de indobitocire creste, o sa ajungem precum la rusi, cu bautura si macare sa ii ai pe toti langa tine.
O sa fie fericiti ca au ce sa bea si ce sa manance deci te vor vota pana in panzele albe.
Norocul nostru este ca mai calatorim si vedem cum este defapt civilizatia, aia sunt ichisi in cotet si au impresia ca la ei este raiul pe pamant.
Curand si incet incepem sa renuntam la combustibilul natural, asa ca rusii sunt constienti si ne vor cotropi, au nevoie de sclavi, de pamant fertil si mana de lucru.
Cu ce sa cresti PIBUL ba neispravitule ???,cine ,cu ce produce ?,unde vinde ?,unde-s locurile de munca ???,unde-i industria ?,care agricultura ?
112 urgent salvarea ca Vilcov delireaza rau ,n-are scapare.
Minciuna asta a ta dovedeste ca nici nu stii cit e PIB-ul romaniei, nici cit e PIB-ul mediu UE, nici cit poate creste PIB-ul unei tari in 10 ani.
oricum , partea buna e ca tu sigur nu prinzi anul 2016 ca ministru, asha ca oricum planul tau cincinal nu are nici o valoare.
Daca venea Alina Plugaru sa ma convinga ca e virgina si tot ar fi fost mai credibil.
Preturile nu scad in UE, este excelent daca raman aceleasi, nu a scazut cu niciun ban pretul painii la niciun sortiment pe care l-am cumparat in ultimul an.
Este, contrar aparentelor, cel mai periculos comportament de politician, sper sa-l trazneasca Dumnezeu pentru emiterea a astfel de aberatii