Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat marti la Gandul Live ca exista un conflict intre el si Dan Voiculescu si ca s-a ajuns la un punct in care "situatia este ireconciliabila", informeaza Mediafax.

Daniel Constantin si Dan VoiculescuFoto: Agerpres

"Acest conflict a devenit vizibil, era un conflict care exista de mai mult timp si cred ca astazi suntem intr-o situatie ireconciliabila. Cred ca am ajuns la acest punct in care situatia este ireconciliabila. Nu am inteles de ce au fost acele reactii, clar este ca, dupa ce s-a intamplat aceasta condamnare si dupa 16 noiembrie, dupa alegerile prezidentiale, a inceput un atac, am devenit o tinta principala a campaniei de presa, despre care nu vreau sa vorbesc. S-a ajuns prea departe, s-a ajuns in situatia, dincolo de campania de presa, (...) in plan pesonal s-a ajuns la o situatie pe care nu mi-o imaginam si nu vreau sa vorbesc foarte mult, dar care m-a facut sa trag aceasta concluzie ca situatia noastra nu mai poate fi conciliata sub nicio forma", a spus Daniel Constantin la Gandul Live, intrebat de conflictul sau cu Dan Voiculescu, fondatorul PC.

Constantin a mai aratat ca este adevarat ca PC a fost fondat de Dan Voiculescu, dar el il conduce si a existat un progres.

"Cred ca s-a realizat un progres. Dincolo de faptul ca Dan Voiculescu l-a fondat, partidul trebuie sa mearga mai departe", a afirmat liderul PC.

El a aratat si ca are un mandat de la colegi pana in 2018 sa conduca partidul, adaugand ca Cristian Popescu Piedone ar fi un bun presedinte de partid, dar acesta nu-si doreste acest lucru.

"Eu nu iau partidul acasa, am discutat deschis cu colegii, daca exista o solutie mai buna, nu am nicio problema, dar in momentul de fata nu exista. Nu plecam cu partidul acasa. In ultimele luni m-am intrebat de ce aceasta campanie. De ce cineva care a creat un partid are obiectivul de a-l distruge. Nu am inteles de ce un atac la adresa mea si a partidului. Cand exista o majoritate in partid de sustinere, incercarea de a ma schimba nu face decat rau partidului. Domnul Piedone este un primar de succes, un administrator extraordinar si cred ca sunt foarte multi cetateni care sunt multumiti de activiatea sa. Cred ca poate fi un presedinte foarte bun, dar nu-si doreste. Niciodata nu a spus asa ceva, cred ca a fost o campanie de presa, a fost un vector folosit in dorinta de a schimba conducerea partidului", a mai sustinut Constantin.

Liderul PC a mai aratat ca a discutat cu Victor Ponta despre aceasta situatie si ca are o relatie deschisa si corecta cu aceasta, care va continua.

Reporter Virtual relata in weekend ca Antena 3 este folosita si din spatele gratiilor de catre Dan Voiculescu in rafuielile sale politice. Dan Voiculescu ar fi nemultumit ca, din inchisoare, pierde controlul asupra partidului pe care l-a fondat (Partidul Conservator), iar Daniel Constantin (ministrul Agriculturii) nu ii mai asculta indicatiile politice, asa ca, potrivit sursei citate, la Antena 3 se inmultesc atacurile impotriva actualului presedinte al PC. Timp de doua zile, Antena 3 a difuzat insistent in emisiunile informative un material despre asa-numita "blonda lui Daniel Constantin" - Alina Cazanacli, o apropiata a liderului PC, numita recent secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii.

Intrebat despre informatiile aparute in presa cu privire la "blonda lui Constantin", liderul PC a spus ca "este o mizerie dintr-un lung sir de mizerii".