Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca liberalii sunt determinati sa obtina un numar suficient de voturi pentru motiunea de cenzura, aratand ca au fost purtate discutii si cu parlamentari UNPR.

Alina Gorghiu la Jocuri de PutereFoto: Captura Realitatea TV

"Suntem absolut determinati sa facem toate demersurile si toate negocierile legitime in Parlament cu colegii parlamentari pentru a obtine un numar suficient si necesar sa promovam acea motiune de cenzura. Nu vreau sa mai spun despre motiunea de cenzura din nou avansand un termen sau sa o depunem doar ca exercitiu de imagine. (...) A vorbi despre un lucru foarte mult si a ridica asteptarile electoratului care il detesta pe Victor Ponta nu este un lucru bun, este mult mai sanatos pentru noi sa facem toate aceste negocieri, sa ne vedem de treaba, sa gasim formula corecta pentru sustinerea programului de guvernare", a spus Gorghiu, potrivit Agerpres.

Ea a vorbit despre negocierile pe care PNL le are cu formatiunile parlamentare.

"L-am auzit pe domnul Geoana ca este pregatit sa vorbeasca despre programul de guvernare. (...) Vom sta de vorba cu toti colegii care fac parte din aceasta formatiune si cu toti colegii care au disponibilitatea sa sustina un program de guvernare al PNL", a adaugat Alina Gorghiu.

Ea a precizat ca liberalii au purtat discutii si cu UDMR si acestea vor continua.

Cu privire la eventuale discutii si cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, Gorghiu a aratat ca acesta a avut pozitii publice in care a afirmat ca nu doreste sa ajute la schimbarea actualului Executiv.

"Am discutat cu colegi de-ai domniei sale si pe unii i-am si convins ca merita sa sustina acest program de guvernare. (...) In momentul in care vom avea aceasta majoritate, vom depune motiunea de cenzura", a sustinut copresedintele PNL.

Gorghiu a precizat ca, in Biroul Politic National, atat ea cat si copresedintele PNL Vasile Blaga le-au solicitat liberalilor sa nu mai avanseze date in calendar privind motiunea de cenzura, motivand ca nu le face neaparat bine.

"Avem toate conditiile bifate, mai putin cea privitoare la majoritatea parlamentara, pentru astazi", a conchis liderul PNL.