Prim-vicepresedinte al Partidului Romania Unita Augustin Hagiu a fost invitat joi seara in platoul B1TV la o dezbatere pe tema preturilor din hipermarketuri in care politicianul a promovat teme precum inchiderea hypermarketurilor la sfarsit de saptamana ca masura pentru promovarea micilor intreprinzatori.

Augustin HagiuFoto: PRU

Augustin Hagiu este prim-vicepresedintele unui partid prorus, liderul formatiunii fiind cunoscut pentru pozitiile apropiate de cele ale elitelor ruse, si acuzat de atitudini antimaghiare.

Partidul Romania Unita a fost infiintat in 2014 de Bogdan Diaconu, fost PSD-ist, si se vrea un "proiect politic bazat pe credinta in valorile romanesti si in puterea noastra ca natiune. (...) PRU ii va uni pe romani pentru a le apara binele, spre deosebire de toti cei care pana acum i-au dezbinat ca sa-i insele si sa-i saraceasca. (...) PRU va trezi energiile dezamagite si rasfirate ale poporului roman si le va uni intr-un scop unic: recastigarea tarii fiindca Romania de azi nu le mai apartine romanilor".

Diaconu a avut de-a lungul timpului o pozitie apropiata de cea a elitelor politice ruse, fiind de altfel intr-o perioada semnatrul unor articole publicate pe versiunea in limba romana a radioului Vocea Rusiei.

Diaconu a subliniat odata cu plecarea din PSD faptul ca "pe toate caile" s-a opus cooptarii UDMR la guvernare si ca a adus la cunostinta conducerii PSD nemultumirile sale, insa, "voturile UDMR au fost mai importante decat integritatea teritoriala a Romaniei", informa la acea vreme Agerpres.

Raspunzand acuzatiilor de atitudini anti-maghiare, Diaconu a declarat ca "PRU nu are nimic impotriva comunitatii maghiare din Romania, respecta drepturile minoritatilor si buna convietuire dintre etnii, dar nu poate tolera ruperea teritoriului national si transformarea romanilor in minoritari si in exilati in propria lor tara".