Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat duminica, la Romania TV, dupa anuntul presedintelui Klaus Iohannis ca se gandeste sa atace la Curtea Constitutionala modificarile parlamentarilor la Codul Penal, ca totul este "o propaganda securista", potrivit stiripesurse.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sa nu ne aflam intr-o confuzie care tine tot de propaganda. Probabil se refera la un proiect de modificare a Codului Penal care e trecut de Senat cu 90 la 20 de voturi. Eu va anunt ca PSD nu are 90 de senatori, deci 90 de senatori din toate grupurile parlamentare, la 90 la 20 povestea asta ca vrea PSD... noi nu putem sa schimbam o lege si nu avem in niciun caz 90 de senatori. Faptul ca de fiecare data eu vorbesc de guvernare, dar PNL nu prea exista, e propaganda securista, cum putem noi sa strangem 90 de voturi? Hai sa fim seriosi, nu asta e situatia", a declarat Victor Ponta.

Intrebat daca in calitate de lider PSD le poate cere parlamentarilor sai sa respinga proiectul, Ponta a spus: "Va inselati amarnic, in sensul in care eu ma duc si cer sprijinul Parlamentului pentru masurile guvernamentale, dar eu nu dau ordine la Parlament, dimpotriva. Daca credeti ca mai suntem ca pe vremea lui Basescu care avea un partid dresat ca animalele de la circ, va inselati. Daca eu puteam sa le zic celor 90 de senatori sa voteze impotriva ma supraestimati".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat intr-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD ca "Romania se gaseste, in acest moment, intr-o faza intensa a combaterii coruptiei (...) si in aceasta faza nu trebuie umblat la legi". Iohannis a facut referire la propunerile de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala ce au trecut de Senatul Romaniei. Presedintele a afirmat ca modificarile nu sunt deloc binevenite in acest moment si ca ia "foarte serios in calcul", daca modificarile vor trece de Parlament, atacarea la Curtea Constitutionala.