Liviu Dragnea a declarat duminica, la Antena 3, ca demisia sa din functia de presedinte executiv al Partidului Social Democrat (PSD) poate sa puna partidul intr-o situatie delicata intr-un an preelectoral, cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor.

"Nu este usor. Trebuie sa recunosc ca, incepand de vineri seara, noaptea, ieri toata ziua, astazi toata ziua, majoritatea - cred ca toate organizatiile judetene - au transmis comunicate, rezolutii, solicitari, dincolo de telefoane directe si sms-uri, cred ca i-au trimis si lui Victor Ponta, ca maine sa nu demisionez din functia de presedinte executiv. Demisia mea din functia de presedinte executiv, intr-adevar, poate sa puna partidul intr-o situatie delicata, intr-u an preelectoral cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor, cand partidul trebuie restructurat si recalibrat si remotivat si reorganizat, pentru a se pune in pregatirea de campanie", a precizat Dragnea, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca luni madatul sau este "pe masa BPN", cu decizia pe care a anuntat-o, aceea de a demisiona din functia de presedinte executiv al partidului.

"Eu le multumesc, imi este foarte greu sa renunt la ceea ce am facut. Maine, mandatul meu este pe masa Biroului Permanent National, eu maine intru in sedinta BPN cu decizia pe care am anuntat-o. Vom discuta si daca reusim sa gasim impreuna un mod prin care eu pot ajuta in continuare partidul, daca vom reusi maine sa gasim o formula prin care eu sa sprijin in continuare partidul, sa ma implic in continuare in munca de partid, cu draga inima", a afirmat Dragnea.

El a mai spus ca nu se poate gandi la ceea ce se va intampla peste un an, pentru ca acum este foarte afectat de decizia instantei.

"Nu ma pot gandi la ceea ce s-a intamplat peste un an, sunt foarte afectat si frustrat de aceasta decizie, ma consider nevinovat, pentru ca nu stiu sa fi facut ceva", a concluzionat Dragnea.

UPDATE - Ponta: Partidul nu sunt eu, conducerea PSD va decide daca Dragnea ramane presedinte executiv

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, duminica, ca partidul nu este el, iar conducerea PSD va decide daca Liviu Dragnea va ramane in functia de presedinte executiv al formatiunii, relateaza Agerpres.

Presedintele social-democrat a fost intrebat la Romania TV daca Liviu Dragnea, ministrul demisionar al Dezvoltarii si presedinte executiv al PSD, va ramane in functia detinuta in formatiunea social-democrata.

"O sa va anuntam. Nu e functia mea si partidul nu sunt eu. Partidul sunt foarte multi oameni care pot sa decida", a mai declarat presedintele PSD.

Ponta a adaugat, totodata, ca "zilele urmatoare" va fi facut anuntul privind nominalizarea unui nou ministru al Dezvoltarii, cand va merge la Cotroceni sa discute cu seful statului despre o propunere in acest sens.

__________

Liviu Dragnea a anuntat vineri ca a demisionat din functia de ministru al Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale si a adaugat ca luni isi va depune demisia si din functia de presedinte executiv al PSD.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul 'Referendumul', cu un termen de incercare de trei ani.

Ceilalti 74 de inculpati din dosar au fost fie achitati, fie condamnati la inchisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitiva.