Fostul presedinte Traian Basescu a spus, miercuri seara, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca se asteapta ca pe numele sau sa fie deschise 60-80 de dosare penale, sustinand ca atunci cand si-a terminat mandatul de primar impotriva sa erau depuse 700 de plangeri de catre chiriasi ai unor imobile nationalizate si de catre "mici afaceristi" carora Primaria Capitalei, pe care a condus-o in perioada 2000-2004, le-a demolat chioscurile.

Traian BasescuFoto: B1 TV

Intrebat daca a fost redeschis dosarul penal privind achizitia casei din Mihaileanu, Traian Basescu a spus ca nu stie si ca afla din presa, in fiecare zi, ca a mai fost redeschis un dosar pe numele sau.

"Daca am incalcat legea, voi raspunde, dar eu sunt convins ca am procedat corect si respectand legile (...) Daca instanta va considera ca Primaria si eu am interpretat legea gresit, ma voi supune si probabil voi reveni la starea de dinainte, nu ma voi opune", a sustinut fostul presedinte, citat de Mediafax.

El a precizat ca locuinta din Mihaileanu este, de fapt, un bloc cu 12 apartamente, el cumparand unul dintre acestea in calitate de chirias, in baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor cladiri preluate in mod abuziv de regimul comunist si care ii acorda dreptul de a cumpara imobilul daca acesta nu era revendicat, indiferent daca mai avea sau nu o casa.

Fostul sef al statului a comentat ironic verificarile facute de catre Parchet privind locuinta din Mihaileanu, reluand atacurile la adresa procurorului general Tiberiu Nitu.

"Sigur, e mai importanta situatia unui apartament decat cum au murit peste o mie de oameni la Revolutie, in Bucuresti. E mult mai framantat domnul Tiberiu Nitu de casa decat de cum au murit oamenii la Revolutie. Domnul Nitu, intamplator, tragea la Revolutie", a mai sustinut Basescu.

Fostul presedinte a declarat insa ca nu se teme ca ar putea fi condamnat precum Corneliu Dobritoiu, condamnat la inchisoare cu suspendare tot pentru neregului cu o locuinta de stat.