"Pana la urma, procurorii au viziunea lor, interesul lor, misiunea lor, iar politicienii au unghiul lor de vedere, instinctele lor de conservare. Singura persoana care are in spate opinia publica si care are dreptul de a vorbi in numele ei este presedintele si cred ca acest lucru nu va putea fi evitat", a afirmat senatorul liberal.
Declaratiile lui Crin Antonescu:
- PNL in acest moment, si nu cred ca problema fuziunii e cea mai mare provocare, e confruntat cu cateva lucruri: miscari de genul celor fiscale pe care Ponta si Teodorovici le iau. Astea nu sunt de joaca. Vreau sa va spun totusi ca anumite pasaje din rostirea ministrului de Finante, eu, ca liberal, le astept de 20 de ani. Deci nu pot, in momentul in care el macar le spune, eu sa sar sa-i dau in cap. A, poti sa fii ochii in patru, ia sa vedem daca te tii de cuvant... O masura daca este buna trebuie macar recunoscuta ca atare.
- Ma refer la discursul destul de liberal al acestui ministru si, sigur, este si meritul lui Ponta ca-l sustine.
- In Romania in spatiul public exista un sigur om de stanga, Costi Rogozanu. Ponta n-are nicio treaba cu stanga, sa fim seriosi, nici el si nici cineva din PSD.
- A doua chestiune este tema asta a justitiei, o tema fierbinte, o tema contaminata, o tema delicata.
- Pe vremuri, nu foarte demult, eram inca presedinte al Senatului, am propus la un moment dat o dezbatere pe aceasta tema - starea justitiei in Romania. Au inceput bineinteles in mod mecanic racnetele basistilor, fiindca, nu-i asa, inca o lovitura de stat, cum sa discuti asta in Parlament...
- N-am nimic cu basistii, cu toate ca, in mare masura, basistii au facut mai mult rau Romaniei decat chiar Traian Basescu, dupa parerea mea.
- Apoi, si cei din PSD au inceput sa se fofileze - lasa, mai bine nu vorbim, sa nu se supere nimeni. Cine sa se supere, nu stiu...
- Victor Ponta, dupa parerea mea, greseste si are o atitudine politiceste imorala. Asa cum a vrut sa treaca legea amnistiei cand era la mii de kilometri distanta, asa cum vrea sa modifice Codul Penal punandu-i pe cativa oameni, poate nu cei mai recomandati, sa faca aceste modificari, n-are curajul sa asume si sa spuna clar. Ceea ce eu atunci cand eram in pozitiile respective am facut, chiar daca stiam ca sunt lasat in ofsaid, eu ce-am crezut am spus.
- Este cu totul deplasat scandalul, istericalele care ii cuprind pe unii pentru ca se pune in discutie modificarea unor legi, indiferent care.
- Atitudinea corecta a lui Victor Ponta, a principalului lider politic - cu exceptia presedintelui, seful celui mai mare partid parlamentar si prim-ministru al tarii, ar trebui sa spuna clar: "Eu sunt de acord cu modificarea Codului Penal", mai ales ca unul care a participat la angajarea raspunderii, era membru in guvern pe acest Cod Penal. Sa spuna "trebuie sa il schimbam, sau nu, nu il schimbam".
- Fofarlica asta incepe sa-l caracterizeze pe Victor Ponta in momente cheie si cred ca este principalul impediment pentru ca el sa urce o treapta mai sus. Nu poti sa faci politica stand pe valul opiniei publice.
- Marea dificultate este ca noi trebuia sa discutam despre conditiile din arest si puscarii, despre regimul arestarilor preventive, pana sa fie unii dintre noi arestati, pentru ca si atunci in puscarii erau tot oameni.
- In aceste momente este evident ca, oricat de corecte ar fi unele pozitii, si chiar sunt, sunt pledoarii pro domo in fata unei opinii publice care spune ca, desi mai apar erori, e in sine un fapt bun ca politicienilor li se ridica imunitatea si sunt arestati.
- Nu va putea fi evitata asumarea unui rol a presedintelui Iohannis in aceasta tema, pentru ca n-are cine sa o faca. Pentru ca, pana la urma, procurorii au viziunea lor, interesul lor si, in esenta, misiunea lor, iar politicienii au unghiul lor de vedere, instinctele lor de conservare.
- Singura persoana care are in spate opinia publica si care are dreptul de a vorbi in numele ei este presedintele si cred ca acest lucru nu va putea fi evitat.
Antonescu, despre modificarea Constitutiei: N-am inteles de ce PNL se mai gandeste
Crin Antonescu a mai afirmat sambata, la B1 TV, ca nu intelege de ce PNL "se mai gandeste" atunci cand vine vorba de schimbarea Constitutiei.
"Povestea cu numarul de parlamentari. S-a invocat faptul ca prevederile Constitutiei in vigoare nu permit sa facem de mai putin de 400 si.... Asa e, insa Constitutia poate fi schimbata. Aici, ca sa fiu foarte sincer, nu am inteles de ce PNL, cata vreme Ponta si PSD au spus "noi ce-am lucrat pana acum ne mentinem viziunea", de ce PNL se mai gandeste, la ce se mai gandeste. (...) Pentru aceasta Constitutie si in aceasta privinta se poate face o majoritate", a spus Antonescu, potrivit Agerpres.
Pe de alta parte, fostul lider liberal s-a referit si la alegerea primarilor din primul tur, calificand mentinerea acestei prevederi drept "criminala", apreciind ca ea va avea consecinte mult mai grave decat faptul ca nu exista suficienta reprezentativitate.
"Mentinerea actualei structuri de putere are consecinte in organizarea partidelor, oricat s-ar schimba legile de finantare, de functionare. E clar ca voturile de acolo vor continua sa se ia", a spus Antonescu.
Alte declaratii ale lui Crin Antonescu:
- M-am retras din politica pentru ca anumite lucruri nu au reusit.
- Si Victor Ponta ar fi trebuit sa-si dea demisia dupa pierderea alegerilor prezidentiale.
- Castigarea alegerilor prezidentiale nu s-a datorat masinariei de partid, aia a fost de 30%, cat a fost in primul tur. Alegerile au fost castigate de alegatorii care au facut optiunea pentru un non-politician si, sigur, care au amendat suita de erori a lui Victor Ponta, pe care eu am semnalat-o. Victoria este a lui Klaus Iohannis si a dorintei unor alegatori de a se implica si de a rasturna caruta cu politicieni.
- Eu il consider pe Victor Ponta principalul vinovat pentru marele esec al USL, dar asta nu ma duce la sentimente, in plan uman, rele fata de Victor Ponta. A facut praf un proiect extraordinar. Nu-i port sambetele pentru asta.
- Urmaresc arestarile de dimineata. Traversam o perioada ingrijoratoare. Sunt evidente semnele unei crize. Dar nu avem drama. Acum, in chip ipocrit, toata lumea e de acord cu toata lumea. Toata lumea e de acord cu eliminarea imunitatii parlamentare, desi ea trebuie sa existe - bun, e clar ca se foloseste aceasta imunitate in unele situatii intr-un mod ilegitim, abuziv -, toata lumea este de acord ca justitia trebuie sa taie si sa spanzure, ca trebuie sa fie colaborare intre Cotroceni si Palatul Victoria...
- Eu raman un partizan convins al unui regim in esenta parlamentar, dar nu pot sa nu constat prezidentializarea de facto, cel putin electoral, al regimului democratic din Romania. Nu exista democratie fara un parlament respectat.
Asa cum se mandresc politicienii de pe lista neagra a Rusiei, tot asa ma mandresc si eu. Sunt exact basistul ala rau, pe care ei mafiotii nu pot sa-l inghita.
Ce bine-mi pare ca ati luat teapa! Am senzatia ca noi basistii l-am pacalit chiar si pe Traian Basescu. Pentru ca noi credem in justitie si statul de drept. Dar Basescu se scalda de cateva luni bune in apele imputite ale uslamistilor. Precis o sa fie invitat si la Antena 3.
Ce inseamna pentru tine sa CREZI in justitie si statul de drept? A crede in ceva inseamna a-l accepta asa cum este, cu bune si rele, a-l transforma in ceva imuabil, protejindu-l de orice schimbare, transformare, imbunatatire.
Poate CREZI ca AR TREBUI sa avem o justitie(perfecta) si un stat de drept(ideal)?In acest caz, fii basist sau cel putin democrat, si accepta ideile altora (chiar si de la Antonescu) despre cum ar trebui sa functioneze justitia mai bine-ca sa functioneze mai bine.
Ai putea sa zici ca totusi, printre uslamisti ar putea fi oameni cu idei bune. Corect. Dar timpul nostru e limitat. Idei bune, bazate pe intentii curate, gasim din belsug printre romanii neuslamizati. Nu are rost sa pierdem timpul cu imbecilii dovediti. 99.99% dintre ei raman cu aceleasi resentimente fata de statul de drept. A cauta idei bune printre ei, e ca si cum ai cauta acul in carul cu fan uslamist. E pierdere de vreme.
Ca parlamentar ai intrat deja în folclor drept cel mai mare chiulangiu!
Mai bine basist decit cacarist.
Mai bine golan decit activist.
Mai bine mort decit comunist.
In adancuri, obiectele par a fi cu 25% mai mari si mai aproape decat sunt in realitate.
Faptul ca lumina in apa vine de la suprafata produce efecte caleidoscopice, guvernate de miscarile apei, curenti si turbulente.
Poate ca te-ai asorta mai bine, cu o oaie stand pe spate, intr-o lectica, alaturi de cateva obiecte vestimentare(numai pijamale) intr-un muzeu al tristelor figuri politice atarnate degeaba timp 25 de ani in politica
Hai inapoi la culcare si lasa-ne !
Nici o vorba, in schimb CA este ingrijorat, vezi Doamne, de "prezidentializarea" regimului democratic din Romania si mai spune ca "nu exista democratie fara un Parlament respectat" !
Dar, NU zice o iota: de ce nu este respectat Parlamentul Romaniei, dle CA?!
Ce democratie e aia cu un Parlament de hoti, analfabeti, impostori corupti pana-n maduva oaselor?!
Ce sanse sunt sa fie respectata o asemenea adunatura de penali, corupti, analfabeti si incompetenti?!
Care democratie este de preferat, cea cu un regim "prezidentiabil" ales de cetateni sau cea cu un Parlament plin de hoti si analfabeti, care oricum fac mai mult RAU decat bine Romaniei si romanilor !?
Aceleasi imbarligaturi de voebe la maestrul in ale vorbelor, CA, cel care ni l-a adus pe Ponta la guvernare si acum nu mai stim cum sa scapam de mizeria lui Ponta si a PSDului lui.
Chiar si A Gorghiu recunostea ca a fost o eroare ca l-au adus pe Pontra la guvernare, de parca nu stiati ce zace in PSDul lui Ponta!
Stiati, dar nu va intereseaza decat PUTEREA, nu va intereseaza nici democratia, nici Romania, va intereseaza PUTEREA, sa ajungeti la osul de ros!
Sila!
Toti o apa si un pamant, v-ati facut plinul si teoretizati frumos si alambicat despre democratie si alte farafastacuri pe care de fapt nu dati 2 bani!
A vazut ca nu poate face istorie. Si?
Perfect adevărat, domnule Antonescu! Dar ce ne facem când parlamentul este populat de găști de infractori pușcăriabili (nerespectabili, deci!), care doar mimează democrația, care „trudesc” zi de zi doar pentru a slăbi „brațul” justiției, ca să-și pună la adăpost averile nesimțite „clădite” prin jafuri publice?
Suntem, probabil, singura țară din Europa în care politicienii lucrează împotriva propriilor cetățeni.
Cât despre implicarea domnului Iohannis... mai durează, trebuie să avem răbdare. Poate după ce-și va publica „Al doilea pas”... (Câtă dezamăgire!)
Il vrei pe Iohannis pe post de Hercules, sa curete grajdurile lui Augias intr-o singura zi? Nu o sa se intample asa ceva. Nu intr-o zi. Macar de ar avea puterea sa le curete. Dar cu oameni ca Livia Stanciu nu o sa faca mare branza. Livia Stanciu pusa acolo de Basescu. Seamana la caracter cei doi.
Gastile de infractori au fost votate in spiritul democratic de care pomenesti.
Daca vrei sa scapi de ei, trebuie sa scapi de cei care ii voteaza.
E o paradigma din care nu putem iesi, deocamdata.
Poate peste inca o generatie - 20 de ani.
„Nu exista democratie fara un parlament respectat.” Dar trebuie sa-mi precizez si conditiile.Asa ca Basescu, iarasi, nu poate fi evitat. Intre ceea ce sustine el privitor la DNA si ceea ce sustine PONTA , nu poate fi pus semnul egalitatii.”Parlamentarismul” in viziunea lui PONTA si cel in viziunea lui BASESCU nu au nimic in comun.Exista un curent puternic de sprijin pentru DNA din partea presei, asa cum il concepe chiar DNA.Partea legata de respectarea drepturilor omului necesita din partea DNA mult mai multa atentie, chibzuinta si esentialitate a democratiei.Alfel vom avea intotdeuna , fie dinspre dreapta . fie dinspre stanga o lupta acerba pentru ...respect fata de parlament.Si dintr-o parte si din alta invocandu-se nimic altceva decat DNA.