RTV sustine, citand surse guvernamentale, ca la Parchetul General urmeaza sa fie depusa o plangere penala pentru tentativa de lovitura de stat
Dupa anuntul DNA cu privire la implicarea premeirului Victor Ponta in dosarul lui Dan Sova si solitarea de incepere a urmaririi penale, PSD a lansat ideea ca aceste actiuni urmaresc indepartarea lui Ponta de la Guvern si ca reprezinta o tentativa de lovitura de stat.
Chiar premierul a declarat, in primul discurs sustinut dupa anuntul DNA, in care a aratat ca nu isi da demisia, ca "schimbarea unui Guvern se face prin procedurile constitutionale, prin alegeri sau prin vot in Parlament. Orice alta metoda inseamna lovitura de stat. Guvernul pe care il conduc, si alte guverne, trebuie sa fie investite sau sa plece din functie doar prin metode democratice: alegeri sau vot in Parlament.
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat si el la ozi distanta ca problemele pe care le are Victor Ponta cu Justitia pot duce pe foarte multi oameni "la concluzia ca este o incercare de lovitura de stat".
"Lucrurile acestea pana in final, privite cu detasare din exterior, pot duce pe foarte multi la concluzia ca este o incercare de lovitura de stat. Pentru ca lovitura de stat ce inseamna? Inlaturarea unui regim democratic ales prin institutiile de forta ale statului", a spus acesta, intr-o declaratie in care a pus sub semnul intrebarii nivelul de experienta si responsabilitate al unui procuror de "27 de ani".

De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. A intrat în politică în 2018
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Înregistrarea este realizata când Sebastian Ghiță avea 32 ani și se găsește aici:
http://www.prosport.ro/video/fotbal-intern/diverse/inregistrare-incredibila-intre-vantu-si-fostul-patron-de-la-asesoft-ponta-descris-ca-o-marioneta-atentie-limbaj-licentios-14448793
Bucăți din discuție au apărut încă din 2011 însa doar pasajele referitoare la traficul de influenta pe care urma sa-l facă Sebastian Ghiță, contra unei sume de bani, pentru a-l determina pe Vlad Filat sa-i plătească lui Vântu o datorie de 50 milioane Euro pe care Republica Moldova ar fi avut-o la cunoscutul escroc.
(vezi: http://adevarul.ro/moldova/actualitate/audio-vantu-ghita-mana-libera-vorbesti-premierul-vlad-filat-ceri-cele-50-milioane-euro-1_50bd3cd97c42d5a663c8d595/index.html)
Totuși în aceeași înregistrare apar și pasaje, ce nu au fost date publicității până ieri, unde Ghiță zice ca are relații la Elena Udrea care este, ca și Ponta, zgârcită, prin asta înțelegând ca cei doi nu ii dau suficienți bani ilegali pentru diverse servicii.
Tonul discuției arunca în aer și acuzațiile de șantaj pe care Ghiță i le-a adus lui Vântu după ce a prezentat o înregistrare în care SOV îl amenința cu moartea, de o maniera ridicola însa. Ghiță nu s-a simțit clar amenințat mințind în fata instantei.
vezi: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8521075-audio-sebastian-ghita-facut-publica-inregistrarea-convorbirii-vintu.htm
"...în vara lui 2012 s-a încercat schimbarea puterii în stat prin încălcarea Constituției – mai precis, a articolului 115, paragraful 6, care spune astfel:
Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.
Or, mecanismul suspendării a implicat acea ordonanță de urgență care reducea atribuțiile Curții Constituționale, instituție fundamentală a statului – o ordonanță, așadar, evident contravenientă articolului și paragrafului din Constituție citate mai sus.
... în chestiunile constituționaliste contează cu adevărat avizul CCR – care a admis că nu există încălcări grave ale Constituției imputabile lui Traian Băsescu.
......
Chiar și în ceea ce privește acuza cea mai plauzibilă, anume că Traian Băsescu s-ar fi suprainstituit guvernului Boc, CCR nu a admis justețea acuzației, ci numai posibilitatea de a reține o astfel de tentativă, chestiune care transferă culpa în ipotetic:
Faptul că Preşedintele României, prin comportamentul său politic, şi-a asumat public iniţiativa luării unor măsuri economico-sociale, înainte ca acestea să fie adoptate de către Guvern, prin asumarea răspunderii, poate fi reţinut ca o încercare de a diminua rolul şi atribuţiile primului ministru.
Ceea ce e, totuși, altceva."
Sa nu mai amintim si de schimbarea lui Blaga de la sefia Senatului, care nu a fost ok. Cand s-a incercat schimbarea lui Nascase de la sefia Senatului, CCR a spus ca nu se poate schimba decat de grupul care l-a propus. Cand l-au schimbat pe Blaga, nu a mai fost asa. Dupa care trecera in MO in subordinea si nepublicarea in timp a deciziilor CCR.
"Rezumând: esența acțiunilor din vara lui 2012 a fost încercarea de a schimba puterea politică prin încălcarea Constituției"
Clar Constitutional.
Intrucit nicaieri in Europa nu a existat ceva similar sa asimilat actiunea lor cu o lovitura de stat.
Schimbarea unui guvern prin motiune de cenzura nu insemana si schimbarea Presedintelui. Ori ei au vrut neaparat si schimbarea Presedintelui, incalcind legi. Statul nu a reactionat pt ca oamenii lor (numiti in functii tot de ei) nu au reactionat.
Ar trebui sa raspunda penal atit psd-isti cit si pnl-isti. Cind ???????
Intrebarea este cine ai anchetteaza ???????
Pina cind sa atacat respectiva ordonanata, pina cind sa revenit ea si-a produs efectele negative in citeva saptamini.
- voiculescu a recunoscut ca a pus la punct actiunea in Grecia si la sediul grivco , exista public inregistrarea declaratiei .
Daca nu iti place de o persoana e una dar sa incalci legi pt ca nu-ti place acea persoana e altceva.
Ae trebui sa fie anchetati penal cel putin vre-o 100 de parlamentari, ministrii pnl+psd+pdl pt infractiunile facute in 2013 dar au noroc ca procurorii dorm.
Cel putin Basescu cind a fost in situatie similara - dosarul flota cred -a renuntat la imunitate si si-a rezolvat problema in instanta, apoi a revenit . Mai mult nu era urmarit penal . Asa ca, o comparatie intre Basescu si mincinos este aiurea.
"Măsurile luate de Guvernul şi Parlamentul României în iulie 2012 - revocarea Acovatului Poporului, demiterea preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, limitarea competenţelor Curţii Constituţionle şi schimbarea condiţiilor de desfăşurare a referendmului pentru demiterea preşedintelui - sunt "problematice" din punctul de vedere al consitituţionalităţii şi statului de drept, se arată într-un raport al Comisiei de la Veneţia cu privire la evenimentele din această vară."
Asa le trbuie partenerilor care au dat lovitura de stat esuata din 2012.
Parca il vad pe kkrau, infoiat ca un curcan, cum incerca sa isi dea importanta si cum a plecat plouat din functia interimara pe care nu o merita.
Acum, un alt "liberal", in cardasie cu acelasi plagiator mincinos, viseaza la fotoliul de la Cotroceni si prin aceleasi minciuni, spera sa il poata ocupa.
Trai nineaca, in "democratia parlamentara", pentru ei.
Deci, despre Ponta ori numai bine, ori nimic.
Observ acum tot felul de zvonuri mai mult sau mai putin reale. Variantele de lucru sunt fie Catalin Predoiu premier fie George Maior. Ar fi crunt pentru democratie ca doi oameni ai sistemului, fara nici o legitimitate politica sa ajunga vreunul prim ministru.
Pe George Maior nu l-a votat nimeni si ultimele prestatii jalnice care au inclus amenintari la adresa CCR m-au pus pe ganduri. Daca vrea sa fie prim ministru sa candideze impotriva lui Ponta (sau oricui altcuiva) in PSD, sa vina in fata electoratului in 2016 si sa castige alaturi de PSD parlamentarele. Prim ministrii din astia "cu ochi albastrii", "ungureni" nu avem nevoie daca suntem o democratiei euro-atlantica.
Despre domnul Predoiu stiu ca nici macar nu e in Parlament. Nu am gasit informatii daca a candidat si nu a fost ales (desi multi PDListi au intrat in parlament de pe locurile 2-3) sau pur si simplu nu era nici macar de pus pe liste. Legitimitate 0. Un prim ministru wannabe pe persoana fizica.
Acum eu nu stiu, oare sa fie adevarat, sau doar o simpla si ...nevinovata confuzie intre poli??!!
Poate si cu anuntul de mai sus o fi tot ceva .. la fel de profesionist.. marca "competenta rtv"
in falcile militianului bine hranit, care dupa primirea celei de "a3a cizme" a inceput cu delatziunile arhivate in sertarul de la popota personala, sau in "gura" de evacuare dejectzi a multicariatului COS... de laturi.
Vai mamele lor de invitati.